- Primili smo vijest da je preminuo Zdravko Martinović. Željela bih osobno kao i u ime Karlovačke pivovare izraziti najdublju sućut obitelji i prijateljima g. Martinovića, napisala je u priopćenju obitelji Martinović Monique Peters, Predsjednica uprave Karlovačke pivovare. Pivovara se tako udostojila obratiti obitelji tek nakon što je nesretni Martinović umro.


Pismo žaljenja obitelji Martinović uručila su dvojica djelatnika Karlovačke pivovare.

U priopćenju dalje stoji:

- Karlovačka pivovara također osjeća gubitak cijenjenog kolege. Zdravko Martinović je 33 godine radio u Pivovari. Otišao je u mirovinu 1999. godine i mnogi ga se kolege još uvijek rado sjećaju.

- Ovo je tužan dan i veliki gubitak za sve nas. Obitelji i prijateljima želim puno snage za suočavanje s ovim gubitkom, dodala je Monique Peters.

Pivovara se, eto, obratila Martinovićima tek kad je nesretni Zdravko preminuo.

U posljednjih 25 dana, bez obzira na to što je iz dana u dan bilo sve jasnije tko je vjerojatni krivac za trovanje bivšeg radnika Pivovare i njegovog psa, u Upravi Pivovare nitko se nije udostojio ni pomisliti da se obrati obitelji koja je strepila za život svog člana.

Stoga, zapravo, i ne čudi da su se nakon vijesti o tragičnoj smrti njihovog bivšeg zaposlenika ponovno obratili tek priopćenjem. 

Nakon što je preminuo sinoć nešto prije ponoći, tijelo Zdravka Martinovića jutros je prebačeno na Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu gdje će biti napravljena obdukcija. 

U međuvremenu karlovačka policija najavljuje kako će nadopuniti kaznenu prijavu protiv okrivljenih u slučaju Karlovačke Pivovare. 

- Vezano na slučaj Martinović i smrt oštećenog PU karlovačka će prema državnom odvjetništvu proslijediti posebno izvješće kao nadopunu već postojeće kaznene prijave, rekla nam je glasnogovornica PU karlovačke Tanja Petrić.

Nakon što zaprime nalaze obdukcije Općinsko državno odvjetništvo najvjerojatnije će odgovorne iz Pivovare teretiti da su općeopasnom radnjom prouzročili smrt Zdravka Martinovića.