Daniel Spajić
Daniel Spajić Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vesna Vučemilović je zloupotrijebila imena pojedinih članova Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) i poslala u medije lažno “priopćenje“ kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pojedinih članova Predsjedništva DP-a, tvrdi vršitelj dužnosti glavnog tajnika DP-a Daniel Spajić.


U Domovinskom pokretu vrije. Nakon priopćenja Vesne Vučemilović u kojem je pozivajući se na pojedine članove Predsjedništva Domovinskog pokreta zatražila sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, oglasio se vršitelj dužnosti glavnog tajnika DP-a Daniel Spajić i priopćenje sestre Miroslava Škore nazvao lažnom vijesti.

Vesna Vučemilović, Mateja Jozeljić PR savjetnica u Domovinskom pokretu: "Škorina sestra prijetila je da će mi zakrenuti vratom"

''U pojedinim medijima objavljena je lažna vijest, točnije "priopćenje" Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore, koje govori o tome da su "pojedini članovi predsjedništva Domovinskog pokreta od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, kako bi im se dodatno pojasnile okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore'', navodi Spajić.

Kao potpisnici tzv. priopćenja navode se članovi predsjedništva DP-a; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel.

''U pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke utvrđeno je da osobe navedene u "priopćenju" Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest. Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju. Istina je da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a iako nema njihove potpise'', ustvrdio je Spajić.

Vesna Vučemilović Škorina sestra pozvala političkog tajnika DP-a da podnese ostavku: ''Očekujem da će kao moralan čovjek to napraviti''

''Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i ja kao v. d. glavnog tajnika najavili smo sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a prije objave navodnog priopćenja. Vesna Vučemilović je zloupotrijebila imena pojedinih članova Predsjedništva stranke i poslala u medije lažno "priopćenje" kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a. Neki od njih tvrde i kako ih je čak i grubo vrijeđala, kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, a što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima'', kazao je Radić i najavio da će u vezi ovoga postupka Domovinski pokret poduzeti pravne korake, a sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta održat će se sljedeći tjedan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju