Šok i nevjerica!

Naše zvijezde na udaru nepoznatih hakera: Preuzimaju im Instagram profile i traže novac

Lidija Lešić (Foto: PR) Lidija Lešić (Foto: PR) PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Lešić (Foto: PR) Nevena Rendeli (Foto: Instagram) +0 Sonja Dvornik (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL) Galerija

Sonja Dvornik, Nevena Rendeli i Lidija Lešić prve su žrtve nepoznatih Instagram hakera.

Domaće zvijezde postale su žrtve hakerskih aktivnosti.

Pogledaj i ovo Valentina Walme i Davor Garić sve je pokušala "Drama" naše najseksi plesačice: "Ovo nije šala niti 1. april. Tko mi može pomoći?"

Kaže se kako se dobre vijesti šire brzo, a loše još brže. Tako se domaćim zvjezdanim nebom poput munje proširila vijest o tome kako je nekolicina domaćih zvijezda posljednjih dana na udaru nepoznatih hakera koji im provaljuju u Instagram profile, a zatim od njih traže određeni iznos novaca kako bi im ih ponovno vratili.

Tako su virtualno napadnute, među ostalim, splitska street style fotografkinja Sonja Dvornik, voditeljica Nevena Rendeli te manekenka i influencerica Lidija Lešić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena (@nevenarendeli) on

"Ovo je bila posljednja fotka koju sam uspjela objaviti preksinoć i onda mi je izbrisan profil, a na mail sam dobila prijetnje da sam hakirana! Uslijedilo je, prvo šok i nevjerica, provjera što sad i na kraju užasan stres i pitanje što učiniti. Nažalost nemam dobre vijesti, malo je toga što možete ali za početak promijenite lozinke, uključite dvostruke verifikacije i budite oprezni!!! Ovo se ne događa drugima nego svima nama koji smo se upustili i opustili u virtualnom svijetu! Pišem ovo jer postoji velika mogućnost da se sve ponovi i kao upozorenje na što su ljudi sve spremni. Možda se nekome čini to kao bezveze, pa neš ti Instagram profila, ali zamislite da vam netko upadne u stan, prerošta sve vaše fotografije i stvari, otuđi ih i zaprijeti da ih više nikad neće vratiti. Meni je ovo iskustvo krađe identiteta bilo još i gore. Nekima je Instagram i jedino sredstvo za rad, a hakeri to dobro znaju, zato OPREZ! Nažalost od policije i Instagrama nismo baš zaštićeni", napisala je Nevena na Instagramu prije nekoliko sati.

"Lidija i ja smo jučer cijeli dan rješavale ovu neugodnu situaciju, no ona je još rješava i pregovara pa ćemo pričekati s izjavama dok ne vidimo što će biti", kratko nam je rekla Nevena.

Lidija, kojoj su društvene mreže poslovno izrazito bitne, u potpunom je šoku te nam je poručila kako još najmanje 24 sata ne želi davati izjave dok ne vidi kako će se ova neugodna situacija riješiti. No, poručila je svima da što bolje zaštite svoje profile i promjene mailove. Također, potvrdila nam je kako od Instagrama nije dobila nikakvu adekvatnu zaštitu od ovakvog zadiranja u privatnost.

Kontaktirali smo i fotografkinju Sonju Dvornik. "Meni je oduzet moj profil, no preuzela sam svoj street style profil koji sam imala zasebno te ga preimenovala, jer imam ugovore koje mora ispoštovati. Netko mi je pisao na hrvatskom, no ne znam tko je osoba ili koje je dobi. Tražila je određenu sumu novaca koju ja nisam željela platiti", započela nam je Sonja te otkrila kako je samo dobila obavijest da joj je profil hakiran.

Nevjerojatno joj je da Instagram kao zajednica kojoj daješ određeno povjerenje ne poduzima ništa da zaštiti svoje korisnike u ovakvim situacijama. Slala je mailove sa screenshotovima situacije te informacijom da joj je promijenjena lozinka, no Instagram nije reagirao, jer mail više nije odgovarao onom s kojim se prijavila na društvenu mrežu. Drugim riječima, i on je promijenjen.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene