Ženska priča

Domaće glumice otkrile: 'Masnice na koljenima skrivale su se dugim haljinama'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Teški životni putevi i priče ženske glave obitelji te njezinih triju kćeri za gledateljice su bili itekako bliski i inspirativni.

Na pozornici Gavelle premijerno je izvedena jedna od najuzbudljivijih novih drama, prava ženska priča 'Kolovoz u okrugu Osage''. Glavne ženske uloge, koje su u proslavljenoj filmskoj verziji imale Meryl Streep i Julia Roberts, na pozornici su odigrale Anja Šovagović Despot i Bojana Gregorić Vejzović. U trosatnoj crno-humornoj drami ne nedostaje i fizičkih okršaja, a mi smo doznali kakve su ozljede morale pretrpjeti, što su glumicama bili najveći izazovi te što muška glumačka ekipa ima za reći na pitanje "kako razumjeti žene".

Pogledaj i ovo showbuzz Potukle se na snimanju 'Definitivno smo imale kvrga i masnica kad je završilo'

Bojana o golišavim scenama: 'Nije baš ugodno skinuti se nakon 40-e'

Jedna potpuno uobičajena disfunkcionalna obitelj iz Oklahome i njezine četiri snažne članice, svaka disfunkcionalna na svoj način, oduševili su publiku koja je u kazalištu Gavella imala priliku premijerno pogledati dramu Kolovoz u okrugu Osage. Više od tri sata oštrog jezika, obiteljskih svađa, crnog humora i fizičkih obračuna nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

'Ne znaš je li ljepše ovo kad tri sestre razgovaraju, kad Zik zavodi curu, kad se obračunavaju mama i kćer, možda ovaj ručak, karmine', kaže Barbara Nola.

'Gledao sam film pa sam pod dojmom i filma i tih izuzetnih kreacija, drago mi je da su djevojke, žene, kolegice, divne glumice uspjele postići da zaboravimo na film, da zaboravimo na Meryl Streep i Juliu Roberts, da nametnu svoju igru', dodaje Goran Grgić.

Dramski tekst glumca Tracyja Lettsa, 2013. doživio je svoje filmsko izdanje i to sa neponovljivom Meryl Streep te Juliom Roberts u glavnim ulogama majke i kćeri. Anja Šovagović Despot i Bojana Gregorić Vejzović u njihovim su ulogama jednako briljirale. A ponosni su bili i Anjina majka i suprug.

'Svi znamo tko je najveći glumac današnjice, to je glumica Meryl Streep, a moja Anja je bila bolja večeras od nje', kaže Dragan despot.

Teški životni putevi i priče ženske glave obitelji Violet te njezinih triju kćeri za gledateljice su bili itekako bliski i inspirativni.

Najpoznatija scena svađe za obiteljskim ručkom, na pozornici je bila itekako realistična, a masnice na koljenima skrivale su se dugim haljinama.

'Dogodi se ponekad i nekakva situacija, evo danas je pukla čaša, pa smo se malo raskrvarili, ali srećom sve detektiramo. Ali tu ja i pljuskam svoju kćer Anju Đurinović, tako da grozna jedna ženska', kaže Bojana Gregorić.

Tematika ženskih životnih problema i izazova natjerala nas je da glumice pitamo koji su njihovi najveći životni izazovi.

A ono najteže životno pitanje muškog roda, postavili smo, naravno, njihovim kolegama. Evo što oni kažu na to kako razumjeti žene.

'Mislim da ne mogu razumjeti ni sebe, a di ću još razumjeti žene u globalu, pa ni one najbliže sebi. Ali mislim da ni ne treba, ne treba napravit definiciju i eto to je to, ja sam sad shvatio kako to treba, dobio sam uputstva za upotrebu, ne!', kaže Goran Grgić.

Uz ovakve diplomatske odgovore očito je kako muške glumačke snage itekako respektiraju svoje kolegice, koje su ovog puta, na opću radost publike, glavne na pozornici.

Prilog u cijelosti pogledajte u in Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene