je li moguće?

BOŽIĆ BEZ STRESA Kako mirno preživjeti predblagdansko ludilo?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vrijeme koje dolazi trebalo bi biti najljepše doba godine, a uglavnom smo svi pod velikim stresom. Naše zvijezde otkrile su je li uopće moguće izbjeći stres i isplanirati savršen Božić.

Odbojavamo sitno do Božića, a stres, nervoza i panika su na vrhuncu. Treba kupiti poklone, počistiti kuću, kupiti namirnice, skuhati, ispeći kolače i još milijun sitnica uz koje redovite iskrsne neka nepredviđena obveza. Blagdani znaju biti poprilično stresni jer većina pripreme ostavlja za posljednji trenutak. ''Ja sam kampanjac po tom pitanju i kupujem sve u zadnji čas. Ima nesto posebno u toj panici i šušuru koji ja jako volim. Ne bih mogao zamisliti božićnu kupnju bez bezglavog trčanja po gradu u potrazi za pravim poklonom'', kazao je Damir Kedžo. S njim se ne bi složili oni koji sebi godinama obećavaju da će sljedeći Božić biti organiziraniji jer ih izluđuje cijela strka na Badnju večer. Kako bi izbjegli slom živaca mnogi sve planiraju nekoliko tjedana unaprijed.

Pogledaj i ovo Maja Šuput ma kakav je on bombon! Maja Šuput podijelila je presladak razgovor sa sinom oko njezine haljine, evo zašto se Bloom naljutio na mamu!

''Poklone kupujem uvijek unaprijed. Kako stalno putujem tako imam prilike kupiti neki cool poklon koji se ne može naći u našim prodavaonicama. Bor je okićen već danima jer sam malo kod kuće pa si ranim postavljanjem bora nadoknadim što ga zapravo rijetko vidim. Većina poklona kupljena, još možda 3-4 i to je to.'', rekla je Maja Šuput.

Rješenja za Božić bez stresa, dakle, ima. Uz malo dobre organizacije, stvari se mogu promijeniti. ''Pripreme počinjem početkom 12. mjeseca. Od nabavke poklona pa sve do gurmasnkih delicija. No, blagdansko razdoblje mi je jako stresno obzirom na hrpu nastupa koje imam u to vrijeme, to jedino. Teško je odvojit vrijeme i sjest za stol s obitelji kako bi na miru objedovali. Ipak, sve pokušavam planski napraviti. Dižem se u 6 sati ujutro, pokušavam napraviti pet stvari odjedanput, hiperaktivna sam u biti. Nisam od onih mlohavih tipova, brza sam i sve obavljam u hodu'', otkrila je Sandra Bagarić. No, i pomno planiranje može stvoriti određeni pritisak i tjeskobu.

''Stresno je malo, ali više su to onako brižne pripreme. Događaj je sam po sebi stresan i opsežan, pokloni, večeri, ručkovi, ali je to sve zapravo lijepo. Sve ima svoje draži. No, to može biti jedan od najstresnijih dana, ali ako shvatite sve te obveze kao nešto normalno, može se to izbjeći. Teško je to puno prije planirati. Treba to prihvatit kao takvo, da ne bude teški imperativ, treba napraviti u glavi relax(opustit se).Svi se trudimo. Tu je Božić, Nova Godina, prijatelji, treba to sve spojiti'', rekla je Jasna Zlokić.


Da sve to s lakoćom odrađuje otkrila je Ivana Banfić. Za nju blagdani uopće nisu stresni.  ''Ja sam žena od trenutka, nemam nekih specijalnih velikih priprema. Poklone više ne kupujemo, izrađujemo poklone, npr. prošli Božić smo poklanjali pekmez od šipka u lijepim staklenkama koje smo sami ukrasili božićnim motivima, tj. naslikali smo s bojom za staklo. Svi su se jako razveselili poklonu. Stres je izmšljotina modernog načina života, to je riječ koja se ugnjezdila među ljudima kao nešto normalno i svakodnevno, dio nas. U što ja osobno ne vjerujem. Ima dovoljno vremena za sve'', kazala je Ivana.

Majstorica u organiziranju postala je i mlada majka i poznato televizijsko lice, Anja Alavanja. Predblagdansku kupnju obavila je na vrijeme, a ove godine obveze su podijeljene.''Nije strašno, treba se samo ranije organizirat. Ove godine smo napravili odličnu stavr. Odlučili smo da ćemo darivati samo djecu. Kad odem ranije u kupovinu onda obavim sve usput. Već početkom 12.mjeseca odaberem poklone. Tako samo kupili za Svetog Nikolu, ali i za Božić. Stigne se sve, samo treba unaprijed pripremiti. Zapravo, te prometene gužve su najveći problem. Ništa drugo! A kolači..to mi je zadovoljstvo. Mog Jakova veseli radit kolače samnom, imamo te kalupe i sve ga to veseli. A ručamo kod moje mame. Ma ja se trudim da sve bude savršeno, a najvažnija mi je atmosfera'', zaključila je Anja.

I ono najvažnije, ako ste uspjeli pronaći vremena da pročitate ovaj tekst, onda si možete čestitati jer znači da ste sve svoje predblagdanske poslove obavili na vrijeme i sada možete bezbrižno uživati.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene