Kako slave slavni?

Savjeti stručnjaka: 'Ako si pravi džentlmen ljubiš ženu svaki dan, a ne samo na Valentinovo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Danas na spomen Valentinova prvo na pamet padaju crvene ruže i različiti znakovi pažnje no čini se da neće svi proslaviti na isti način dan zaljubljenih.

Valentinovo ili blagdan sv. Valentina slavi se 14. veljače prema katoličkom vjerskom kalendaru. Sv. Valentin je bio prvi biskup grada Terni u blizini Rima koji se odupro odluci cara. Naime, u to je doba car zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No, Valentin je radio upravo suprotno i vjenčavao mlade zaljubljene parove.

Pogledaj i ovo showbuzz Najpoznatija tv kuhinja USKORO KREĆE - 14 celebrity kandidata ulazi u Masterchef!

Budući da je kršio zakon, sustigla ga je Careva ruka te su mu odrubili glavu baš na 14. veljače. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem.

Danas na spomen Valentinova prvo na pamet padaju crvene ruže i različiti znakovi pažnje no čini se da neće svi proslaviti na isti način dan zaljubljenih.

'Ne volim obilježavanje praznika ljubavi. U principu me živcira Valentinovo, zašto mi baš taj dan muž mora nešto kupiti. Puno mi je ljepše kad mi na neki neodređeni dan donese ružu i kaže da me se sjetio. Moj muž to stvarno često radi i to mi je lijepo', otkrila je Lana Klingor.

'Radim vikendom i radim konstantno tako da će takvo biti i moje Valentinovo. Što je super jer ja volim svoj posao, a Valentinovo trebaš provest s nekim koga voliš', rekla je Andrea Andrassy.

'Ja i žena ne doživljavamo te datume kao nešto specijalno. Mi si priuštimo Valentinovo kad god imamo slobodnog vremena i kad se uspijemo naći u isto vrijeme na istom mjestu. Svaki takav dan nam je malo Valentinovo', rekao je Ervin Baučić.

'Obožavam Valentinovo, znam da to nije naš dan i da smo to uzeli iz anglosaksonske kulture, ali mislim da je dobar izgovor da nekog koga voliš izvedeš na večeru ili kuhaš za njega', kaže Igor Barberić.

'Meni je svaki dan Valentinovo', ponosno je otkrila Ivana Marić.

'Ne pušim te konvencionalne metode ljubavi. Smatram kad se dvoje ljudi vole da im Valentinovo može biti svaki dan. Ako si pravi džèntlmen ljubiš ženu svaki dan, a ne samo na Valentinovo. Osobno nemam nešto protiv, ali nije to za mene. Ne bih nikad radio anti-Valentinovo jer je nekima to super i ne bih im nikad to kvario, no to nije nešto za mene', kaže Baby Dooks.



 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene