SASVIM ISKRENO

Barbara Vicković progovorila o onome o čemu mnogi šute ''Bez toga ne bi preživjela''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Barbara Vicković progovorila je o mentalnoj higijeni, ali je i otkrila kakve su joj životne navike.

Žena koji voli prirodu, zelenilo, zrak, vodu, stabla. Ne poriče svoja razmišljanja kako vjeruje da su u stablima zatočene inkarnirane duše i da stablo treba zagrliti. "Ja vjerujem da imaju svijest kakvu – takvu i da je lijepo pitati smijem li te zagrliti.", kazala je Barbara Vicković. Četrdesete su joj donijele, u velikom dijelu, svijest o zahvalnosti na svemu što ima, zna, osjeća, proživljava, ali i na onome sto nema. Mentalna higijena i higijena duše, kaže, treba joj nasušno. Bez toga ne bi preživjela.", otkrila je Barbara i dodala. '' Živimo u kaotičnom svijetu, i u principu bi trebalo moći imati nekakav, ne nekakav, nego pravi iznutra stabilan mir, i to bio jedan dio mentalne higijene.", pojasnila je Barbara.

Pogledaj i ovo PR nova horor misterija ‘Netko kuca na vrata kolibe’: Hoćete li žrtvovati voljenu osobu kako bi spasili čovječanstvo?

Bitno joj imati svoj duševni mir, mir sa svijetom, kakav god on bio, mir s najbližom okolinom. Dobro se osjeća u svom tijelu, no što bi to značilo da se ne osjeća dobro i sa svojim nevidljivim tijelom, duhom, dušom. Jedno bez drugog ne ide.  "Mislim da se treba truditi živjeti zdravo, ali svako pretjerivanje uopće nije dobro došlo.", kazala je Barbara koja vodi zdrav život. Kaže, voli vožnje biciklom. ''Da, volim voziti. Otvorila sam si sezonu vožnje biciklom. Često se vozim. Živim u Novom Zagrebu i radim u centru i to je zapravo jedan skroz dobar trening.", kazala je.

Biciklom se, rano ujutro, vozi u svoju matičnu kuću - HNK, a ondje tri puta tjedno ima sate joge. Voli i planinariti. "Obično idem na Sljeme, kad god sam slobodna ujutro. Popnem se stazom do Puntijarke.", otkrila je Barbara. "Kad završim šetnju onda uberem mlade koprive, onda ih naberem, pa se vratim dole, pa ih skuham, pojedem, pa to je milina."

Pazi što jede. Ima svijest o zdravoj hrani. Nije sklona debljanju i dodaje da je s te strane sretnica. Kao studentica bila je vegeterijanka, a onda promijenila režim prehrane. ''Da, trudim se zadržati taj nivo. Kopriva, i uz nju puno povrća raznog. Ujutro, pogotovo sad kad je došlo proljeće, nastojim jesti što više zelenih stvari, zelenih smutija.", rekla je. Na jelovniku su i chia sjemenke, one od lana, dosta mahunarki. Misli da za izgled može zahvaliti, jednim dijelom, dobrim genima, ali i snu. "Teško funkcioniram ako ne spavam manje od sedam sati. Tijelo mi treba odmor nakon cijelog dana koji umije biti vrlo naporan.", otkrila je Barabara koju ćemo uskoro imat i prilike gledati i u seriji Zlatni Dvori.  U epizodnoj ulozi Irenine prijateljice Daniele gledat ćemo upravu lijepu Barbaru.

Većih zdravstvenih problema nije imala, Operirala je mandule, toga se sjeća. ''Pa zapravo nemam nikakvu bolest, nikakvu kroničnu bolest. Skužila sam da sad imam neku alergiju, prvi put.", rekla je. Majka je dvaju sinova. "Kad sam rodila svoje prvo dijete imala sam 27. godina i tad sam se osjećala fizički spremnijom za pratiti te dječje vratolomije, rekla bih, a sad sam psihički spremnija i s puno više strpljenja dižem to dijete i skroz je drukčija filozofija'', rekla je Barbara.

Godine su joj donijele svijest o tome da se ništa ne događa bez razloga. Donijele su joj i veći mir jer je, kaže, svjesnija da malo toga izvan sebe može mijenjati i da sve postaje čarobnije kada sebe mijenja. Zato sada više uživa u sebi, životu, ljudima, prirodi. Za kraj otkriva malu tajnu. Čemu život ako ga ne primimo kao izazov u kojem itekako možemo uživati!?Više pogledajte u prilogu emisije Zdravlje na kvadrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene