Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća organizirana potraga

"Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom

Arian
Arian Foto: Policija Rotenburga
Danima 1200 ljudi traga za malenim Arianom, koji je u ponedjeljak navečer nestao iz obiteljske kuće, ali nažalost nade je sve manje.

Šestogodišnji Arian prije tjedan dana nestao je iz Elma u Donjoj Saskoj. U ponedjeljak u 19:30 istrčao je iz roditeljske kuće – sam, samo u čarapama i tankom džemperu.

Od autističnog dječaka još uvijek nema traga iako 1200 djelatnika hitnih službi, vatrogasaca, policije, potražnih timova traži dijete.

Riječ je o najvećoj organiziranoj potrazi za djecom koja se ikada organizirala u Njemačkoj. U nedjelju je 800 pomagača formiralo ljudski lanac i pročešljalo područje od oko 15 četvornih kilometara.

Pročitajte i ovo Screenshot Peđa Grbin "Naša je pozicija jasna" Grbin nakon pregovora s Domovinskim pokretom: "Ono što je na stolu nije im neprihvatljivo, istaknuli smo dvije stvari"

Nitko ne želi izgubiti nadu da će dječaka pronaći živog. Pa ipak, glasnogovornik policije Heiner van der Werp kaže: "Došlo je vrijeme kada moramo realno sagledati situaciju."

To znači da će se u ponedjeljak svih 250 raspoređenih vojnika vratiti u svoje vojarne, a policija će sama nastaviti potragu, piše Bild.

Pročitajte i ovo Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno

Prema riječima glasnogovornika, policija više neće tražiti sveobuhvatno, već na temelju novih tragova.

"Opet smo pronašli otiske stopala tijekom vikenda", rekao je glasnogovornik policije u ponedjeljak. Otisci bi mogli biti dječakovi.

Drugi smjer potrage usmjeren je na rijeku Oste. Tamo hitne službe pretražuju područje čamcima, dronovima i uz pomoć pasa.

Pročitajte i ovo Izbori za Europski parlament, ilustracija - 4 "Iskoristi svoj glas" "Kad imaš 12 godina i vidiš da ti je mama umrla da te zaštiti, to se ne zaboravlja": Počela je ključna faza kampanje za promociju europskih izbora

"Tražimo dječaka koji se ne bi javio čak ni kada bismo bili u njegovoj blizini. Situacija je dramatična. Pretražena su sva područja, neka i više puta. "Ostali smo praznih ruku nakon svega", rekao je glasnogovornik policije Van der Werp. 

Premijer Donje Saske Stephan Weil zahvalio je hitnoj službi i poručio: "Ovo je teška situacija i za njih - svjestan sam toga. Posebno suosjećam s Arianovim roditeljima, koji se nalaze u nepodnošljivoj situaciji između straha i nade."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene