Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušao se izvući

Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
USKOK je pokrenuo istragu protiv 65-godišnjaka zbog sumnje da je pokušao podmititi suca darovima.

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 65-godišnjaka zbog kaznenih djela davanja mita i sprječavanja dokazivanja.

Optužnicom se muškarac protiv kojega se tada vodio postupak pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu tereti da je od početka siječnja do 27. siječnja 2024. u Sibinju, znajući koji je sudac predsjednik vijeća u njegovu kaznenom predmetu, s ciljem da davanjem darova za suca i članove njegove obitelji utječe na suca da donese povoljniju sudsku odluku za njega, u više navrata dolazio k sučevim rođacima i tražio da sucu predaju darove, što su oni odbili.

Pročitajte i ovo Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno

Osim toga, okrivljenika se tereti da je od kraja 2022. do 12. siječnja 2024. u Slavonskom Brodu, znajući da je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo istragu protiv njega, a potom i podiglo optužnicu, u više navrata pokušavao utjecati na povlačenje iskaza svjedoka kako bi otklonio odgovornost za kazneno djelo, nudeći zauzvrat zaposlenje kao nagradu, a zatim i novac u iznosu od 500 eura. Okrivljenik je također, neposredno prije održavanja prve rasprave, nudio novac svjedoku kako ne bi došao na sud i kako ne bi svjedočio protiv njega.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene