Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku

Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

Granični prijelaz Svilaj
Granični prijelaz Svilaj Foto: PU brodsko-posavska
Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca otkrili da se između tereta skriva više stranih državljana.

Na graničnom prijelazu Svilaj, u ponedjeljak oko 9:30 sati, na ulazu u Hrvatsku kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji državljanin BiH. Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca (HPDS) očitali pozitivnu reakciju.

Daljnjim radom i pregledom plombiranog priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policijskih i carinskih službenika u unutrašnjosti je (između tereta) uočeno više stranih državljana koji su pokušali ući u Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu.

  Pročitajte i ovo Granica završio u zatvoru Turčin dobio kaznu od 36 tisuća eura: Probio rampu na granici s kombijem punim migranata

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 45-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao navedene strane državljane, koji ne ispunjavaju uvjete ulaska u Hrvatsku te Europsku uniju, prevesti do granice sa Slovenijom.

Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene