Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona je pred vratima

Prošli mjesec su plaćali 15 eura, a sada čak 350: "Sramota za Hrvatsku"

Avion
Avion Foto: Tea Cimas/Cropix
Još prošlog mjeseca ulaz u riječku zračnu luku bio je 15 eura, a sada je 350 eura. Predstavnici Obrtničke komore i Turističke zajednice Kvarnera negoduju.

Uprava riječkog aerodroma značajno je povećala cijene za parking, prenosi Novi list. Riječ je o specifično o parkingu za taksiste i prijevoznike putnika koji je porastao i za više od tisuću posto od prošle godine. 

Predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Kvarnera u petaks su, na konferenciji za novinare, javno zatražili ukidanje ovogodišnjeg cjenika parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pratite iz minute u minutu Dabro potvrdio: "Našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a", Milić obznanio kad bi se mogli znati obrisi konačnog dogovora

Točnije, zatražili su vraćanje prošlogodišnjih cijenodnosno cijena koje su vrijedile do prošlog mjeseca. Tvrde kako su cijene podignute bez ikakve najave i obrazloženja.  

Ulazak autobusa koji prevozi putnike iz Zračne luke do odredišta ili obrnuto, prošle godine je koštao 15 eura, a ove godine košta 360 eura.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali da šumski požari mogu potaknuti stvaranje drugih opasnih pojava? Detalje otkriva meteorolog Čačić  

Ukoliko ne dođe do povrata na stare cijene obećali su se obratiti ministarstvu turizma, mora, prometa i infrastrukture koji je ujedno i vlasnik zračne luke Rijeka. 

Emil Priskić, predsjednik županijske Obrtničke komore za medije je komentirao zašto promjenu cijena ne smatraju korektnom. 

"Moramo biti svjesni da su turističke agencije, kao i prijevoznici, već odavno svojim klijentima poslali cjenike svojih usluga za ovogodišnju turističku sezonu, a ovakav novi cjenik koji je iz Zračne luke poslan tek u travnju, ugrožava poslovanje ne samo njih kao operatera, već i cjelokupne destinacije, kao i same Zračne luke", rekao je Priskić.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 2 Gost Dnevnika Nove TV Petrov otkrio što Most želi postići referendumom o manjinama pa poručio: "Ako ovako nastavi, ta stranka će postati najbolji tihi ortak HDZ-a"

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov napomenula je kako se ovime ponajprije ruši konkurentnost Kvarnera kao destinacije. 

"Moramo pronaći rješenje, kako bismo imali stabilnost i iz godine u godinu znali što nas čeka i da se cijene ne mijenjaju u zadnjem trenutku, jer su cijene u agencijama bile formirane već prije godinu dana", rekla je Peršić Živadinov.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene