Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija u Španjolskoj

VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

Uhićeni Srbi u Španjolskoj
Uhićeni Srbi u Španjolskoj Foto: YouTube/Policia Nacional/Screenshot
U Španjolskoj je pala kriminalna skupina iz Srbije, a predvodio ju je jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je raspisana međunarodna tjeralica.

Španjolska policija objavila je kako je tijekom vikenda uhićena kriminalna skupina koju je predvodio jedan od najtraženijih mafijaških bosova u Srbiji, za kojim je još prije tri godine raspisana međunarodna tjeralica. Uhićeno je ukupno 11 osoba u Malagi, Madridu i Barceloni, od kojih su većina srpski državljani.

Sumnjiče se za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, krivotvorenje dokumenata, trgovanje ljudima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kanibalska jazbina Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa

"Istražitelje, koji su počeli prikupljati dokaze u siječnju prošle godine, iznenadilo je uhićenje vođe kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu. Iz Srbije je pobjegao 2021. i bio je jedan od najtraženijih bjegunaca", objavila je španjolska policija ne navodeći identitet traženog bjegunca.

Istraga je počela kada su agenti saznali da je petero državljana Srbije primljeno u bolnicu u Malagi zbog teških ozljeda vatrenim oružjem nakon što je napadnuta kuća u kojoj su bili. Vezani su i brutalno pretučeni, a u kući je bilo puno krvi te su pronađeni predmeti kojima su mučeni. Tada je policija zaključila da bi to mogao biti sukob među suparničkim srpskim kriminalnom klanovima.

Pročitajte i ovo Callum i Jake Robinson strava u Meksiku FOTO U bunaru pronađena tijela braće koja su posjetila i Hrvatsku: "Vjerujemo da su ih zbog ovoga ubili..."

Uz stalnu suradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminaliteta Republike Srbije španjolska policija uspjela je identificirati tko bi mogao biti organizator napada.

U pretragama domova zaplijenjena su dva pištolja s izbrisanim serijskim brojevima, više od 100 komada streljiva, lažni osobni dokumenti, dron i 16.000 eura u gotovini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene