Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje pripreme

Nakon borbenih aviona, Hrvatska očekuje i nove kanadere: Vatrogasci spremni za sezonu požara

kanader - 1
kanader - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Za ovu sezonu bit će spremno pet kanadera, šest Air tractora i jedan helikopter.

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković rekao je u ponedjeljak da sezonu požara dočekuju s dovoljnim brojem kanadera i Air Tractora, a flotu će ojačati za otprilike dvije do tri godine s još dva nova kanadera.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Nakon kupnje borbenih aviona, Hrvatska će osnažiti i drugi dio letačke flote, a riječ je o kanaderima za gašenje požara. Kako je objasnio glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković, naša je zemlja potpisala sporazum s Europskom unijom o kupnji dva aviona koji će u ljetnim mjesecima biti okosnica vatrogasnog djelovanja, poglavito u priobalju.

Pročitajte i ovo Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad

"Za ovu sezonu bit će spremno pet kanadera, šest Air tractora i jedan helikopter", istaknuo je Tucaković ocijenivši kako je riječ o dovoljnom broju letjelica za gašenje požara. Navodi primjer Francuske koja po četvornom kilometru i broju stanovnika raspolaže sa znatno manjim brojem letjelica nego što ih posjeduje Hrvatska.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev pripreme za vježbe Medvedev brutalno zaprijetio Zapadu: "Sve je više nitkova, nitko se neće moći sakriti. Doći će do svjetske katastrofe"

U ovom trenutku za polijetanje su spremna dva kanadera i četiri Air Tractora. Preostali dio nalazi se u redovnom režimu servisiranja te će početkom sezone biti potpuno spremni za najzahtjevnije zadatke.

Pročitajte i ovo Tornado odnosi zgradu preživjeli su VIDEO Pogledajte kako tornado u minuti odnosi cijelu zgradu: U njoj su bili radnici

Tucaković dodaje trenutno raspolažu s dovoljnim brojem posada, a uvježbavaju se i nove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene