Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić se slaže s Fumićem: Bilo je katoličkih svećenika koji su okrvavili ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić, komentirajući na upit novinara današnje izjave Ivana Fumića u Jasenovcu, odgovorio je da je "bilo katoličkih svećenika koji su okrvavili ruke (u NDH) i da bi stoga bilo dobro da vrh katoličke crkve dođe u Jasenovac radi onih svećenika koji su bili na strani pravde i demokracije".

Fumić je na današnjoj komemoraciji u Jasenovcu rekao kako "vrh katoličke crkve u velikom luku zaobilazi Jasenovac" vjerojatno zbog toga što su "ustaše imale izdašnu pomoć većeg dijela katoličkog klera, koji i danas kao posljednji bastion brani taj poredak".

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Na zamolbu novinara koji su u Spomen području Jasenovac pratili komemoraciju da komentira Fumićevu ocjenu kako dio klera i danas brani ustaški režim, Mesić je rekao: "Morate njega pitati".

>> Mesić: I danas ima gadova koji će reći da je sve o Jasenovcu izmišljeno 

Odgovarajući na upite u vezi s jučerašnjim njegovim sastankom s gospodarstvenicima, rekao je da je želio čuti što praktičari gospodarstvenici savjetuju kako bi se unaprijedilo hrvatsko gospodarstvo i najavio je da će sazvati sastanak i s teoretičarima.

Na pitanja o slučaju Pukanić, kazao je kako treba istražiti slučaj Mirjane Pukanić, ali i pokušaj atentata na njezina muža Ivu Pukanića. Što je od toga istina, neka utvrde institucije, odgovorio je na novinarski upit predsjednik Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene