Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tijelo je bilo uz Savu

Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi

Aktualno Galerija Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 2 Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 2 Foto: Ivana Grgic / CROPIX Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 10 Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 10 Foto: Ivana Grgic / CROPIX Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 4 Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 4 Foto: Ivana Grgic / CROPIX Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 9 Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 9 Foto: Ivana Grgic / CROPIX +12 Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 11 Galerija 1/17 >>
Muškarac je ženi navodno rasjekao vrat na nasipu kraj Save i nedovršene Sveučilišne bolnice, a onda je nazvao policiju i predao se.

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici sinoć je, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, provela očevid u Zagrebu povodom ubojstva žene koje se dogodilo na savskom nasipu, u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice.

Prema dosad utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnji hrvatski državljanin počinio teško ubojstvo ženske osobe iz članka 111. a Kaznenog zakona na štetu bliske ženske osobe, također hrvatske državljanke. Tijelo preminule osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi provođenja obdukcije.

Pročitajte i ovo Beba majmun jezive snimke "Ovakva izopačenost je nezamisliva": Plaćali su da gledaju zlostavljanje beba majmuna, stavljali ih u blender, Britanka priznala krivnju

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici poduzima, zajedno s policijom, daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela.

Do ranih jutarnjih sati trajao je očevid na mjestu zločina i prikupljali su se dokazi. 48-godišnji Muškarac je, nožem usmrtio žensku osobu i potom sam nazvao policiju. Neslužbeno, doznaje Dnevnik Nove TV, osumnjičeni i žrtva su se poznavali i bili u vezi. Motivi zločina zasad nisu poznati, a krim istraživanje traje.

Ovo je četvrto ubojstvo žene od početka godine u Zagrebu, treće okarakterizirano kao femicid.

"Teško kazneno djelo počinjeno je nožem koje je pronađeno na mjestu događaja. Govorimo o teškom ubojstvu ženske osobe. Naša sumnja ide u tom smjeru. Kazna zatvora je minimalno deset godina do dugotrajne kazne zatvora", rekla je Marija Goatti, PU zagrebačka.

Reagirao je i resorni ministar.

"Nažalost to je nešto što se događa.Povećali smo kazne, uveli novo kazneno djelo, naravno tu i dalje treba raditi na prevenciji", rekao je Malenica. 

Oglasila se i policija

Policija je ranije objavila detalje stravičnog ubojstva žene. Prema dosad prikupljenim informacijama, muškarac je ženu ubio nožem. Osumnjičeni muškarac odmah je uhićen.

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS"

Tijelo žene bilo je u visokoj travi uz samu Savu. Muškarac je navodno ženi nožem rasjekao vrat. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene