139898
139898
139898
139898
139898

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam

  • , 15.09.2010., 17:03
  • Autor:
  • komentara

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam, središnji poslovni događaj hrvatskog gospodarstva i najznačajniji brand Zagrebačkog velesajma, otvara svoja vrata od 22. do 26. rujna 2010.

 
 
 
 

Glavne tematske cjeline sajma su Kolektivni nastup zemalja, Energetika, Contech, Glazba i multimedija, Široka potrošnja, Dani mode i novi sajamski projekt Mystic.

Kolektivni nastupi zemalja
Kolektivnim izložbama predstavit će se izlagači iz Austrije, Indonezije, Kine i Poljske.

Energetika
Na sajmu Energetike predstavit će se tehnološka rješenja, znanja, proizvodi i usluge domaćih proizvođača, te promovirati proizvođači iz okolnih zemalja. Posebna zanimljivost bit će prvo predstavljanje niskopodnog elektromotornog vlaka hrvatske proizvodnje, tvrtke Končar, trenutno izloženom u Berlinu, na Innotransu- najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije.

Contech
Na međunarodnom sajmu građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije renomirani domaći i inozemni izlagači predstavit će svoju opremu za grijanje, uštedu energije i zbrinjavanje otpada.

Dani mode
Glavno događanje u okviru Dana mode bit će stručni skup TEKSTILNI DANI ZAGREB 2010. na temu 'Mogućnosti i perspektive tekstilne i odjevne industrije'. Na izložbenom prostoru zainteresirani posjetitelji moći će odabrati po povoljnijim cijenama proizvode iz asortimana muške, ženske i dječje konfekcije, te proizvode od kože i krzna.

Široka potrošnja
Uz hrvatske tvrtke svoje tradicionalne rukotvorine, tepihe, tekstilne proizvode, nakit, suvenire i kožnu galanteriju predstavit će izlagači iz BiH, Egipta, Irana, Indije, Pakistana, Mađarske, Srbije, Slovenije i Senegala.

Glazba i mutimedija, Ples
Na Sajmu glazbe i multimedije, domaći i inozemni izlagači predstavit će glazbene instrumente, ozvučenja, rasvjetu te drugu glazbenu i scensku tehniku.
U izložbenom dijelu posjetitelje očekuju atraktivni i zabavni sadržaji ; show programi DJ-a i plesnih skupina, edukativne i plesne radionice, laser show, natjecanja u plesu i fotografiji i nastupi domaćih i inozemnih glazbenika. Više na: http://www.zv.hr/default.aspx?id=323

Mystic
Jesenski međunarodni zagrebački velesajam najširoj domaćoj i stranoj javnosti predstavlja  1. Međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti – Mystic.

U paviljonu 6, posjetitelji će moći upoznati razne terapijske metode, dobiti korisne savjete o poboljšanju zdravlja, isprobati zdravu hranu, posjetiti radionice kuh<anja i upoznati se s prirodnom kozmetikom uz promotivne tretmane i šminkanja. Osim zajedničkog vježbanja yoge, relaksacije smijehom, demonstracija efikasnih tehnika disanja, Art of living band priprema koncert duhovne glazbe. Program svih događanja: http://www.zv.hr/default.aspx?id=2079

Zemlja partner –NR Kina
NR Kina ovogodišnja zemlja partner, u paviljonu 11A, poznatom pod nazivom Kineski paviljon, predstavit će svoja dostignuća s područja gospodarstva, kulture, tehnologije i sporta. Kineski izlagači izložit će šaroliku ponudu svojih proizvoda među kojima: uredski pribor, tekstil, opremu za kućanstvo, odjeću, mobilne telefone, računala, elektroniku, kozmetiku, strojeve za proizvodnju i preradu plastike i gume.

Hrvatsko-kineski gospodarski forum, na kojem će sudjelovati stotinjak kineskih poslovnih ljudi i hrvatskih gospodarstvenika održat će se 24. rujna u dvoranama na I katu JU Zagrebačkog velesajma.

Sudjelovanje na 86. JMZV najavio je i Grad Zagreb koji će predstaviti svoje aktivnosti i projekte na području energetski održivog razvoja Grada, informacijskog sustava 'GIS' Grada Zagreba-katastar zelenila izrađenog u svrhu efikasnog upravljanja zelenim površinama Grada; promicanja održive mobilnosti (Europski tjedan mobilnosti), osiguravanja javnog gradskog prijevoza pristupačnog svim kategorijama građana te gradske i međunarodne projekte iz područja strategijskog planiranja i razvoja Grada (međunarodne projekte održivog prometa CIVITAS ELAN i PRESTO, projekte organizacije i distribucije prostornih podataka - ISPU i ZIPP i strategiju razvoja Grada- ZagrebPlan ).

Prvi put na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu prezentirati će se Zagrebački holding. U okviru tematskih cjelina Energetika-Ekologija-Promet i logistika pod motom 'Zagrebački holding za održivi urbani razvoj' u paviljonu 8a, podružnice ZGH predstavit će razvojne projekte u interesu građana, a u svrhu poboljšanja prometne povezanosti i smanjenja gužvi; unapređenja u području stanovanja, komunalnog gospodarenja, graditeljstva, načina organizacije upravljanja te održavanja stambenih zgrada s osvrtom na energetsku učinkovitost. Posebna pozornost biti će usmjerena na značaj zaštite i uređenja okoliša.

Program stručnih i popratnih događanja
Osim brojnih stručnih skupova, susreta gospodarstvenika, predstavljanja izlagača te kulturnih i zabavnih sadržaja, najznačajniji poslovni skup sajma je Hrvatski gospodarski forum. Ovogodišnja tema 'Hrvatska na vratima EU - mogućnosti i perspektive' sigurno će izazvati veliki interes među gospodarstvenicima, jer se očekuje dolazak predsjednice Vlade RH i resornih ministara. Gospodarski forum održat će se 22. rujna u 15.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Nagrade i priznanja
Dodjela priznanja i pohvala izlagačima za uspješnost nastupa bit će u petak, 24. rujna 2010. u 15.00 sati u dvorani Klub izlagača.

Svečano otvorenje
22. rujna 2010. godine u 10.00 sati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Cijene ulaznica:
- cjelodnevna ulaznica 30 kn
- cjelodnevna ulaznica za učenike, studente, umirovljenike 15 kn
- ulaznica za sve dane trajanja Sajma 90 kn

Radno vrijeme za posjetitelje Sajma : 9.30 - 19.00 sati
subota, 25.09. 9.30 - 21.00 sat
nedjelja, 26.09. 9.30 - 18.00 sati

Radno vrijeme za posjetitelje Sajma plesa
od 22. do 26. 09. 9.30 – 22.00 sati
večernji program 22., 23.,24. i 26.09. 20.00 – 24.00 sata
večernji program 25.09. 20.00 – 04.00 sata

Press centar Zagrebački velesajam JU / I kat
tel. : 01/ 6554-306, 6503-524, telefax: 01/ 6523-291 i e-mail : rkraljevic@zv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.

Dnevnik.hr na FacebookuDNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se