Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugasite telefone!

Zvonjava iPhonea prekinula koncert filharmonije u New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dirigent je prekinuo koncert filharmonije kako bi upozorio sve prisutne da ugase telefone

Kina i koncertne dvorane mjesta su na kojima moramo ugasiti ili stišati mobilne telefone kako posjetiteljima ne bi kvarili užitak gledanja filma ili nastupa glazbenika. Nitko ne voli zvonjavu mobitela na takvim mjestima, a kada neopreznim posjetiteljima i zazvoni telefon, oni odmah prekinu zvonjavu i stišaju ga, ali zbog toga se ne prekidaju filmovi u kino dvoranama niti nastupi glazbenika.

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Koncert Hrvatska se još jednom ujedinila Koncert "Želim život" još je jednom ujedinio Hrvatsku: "To je najbitnije, da ljudi ozdrave i da dobiju novi život"

No, upravo je zbog zvonjave iPhonea dirigent filharmonije u Lincoln Centeru u New Yorku Alan Gilbert prekinuo koncert i zamolio posjetitelje da ugase svoje mobilne telefone.

Usprkos zamolbi, zvonjava se nastavila te su posjetitelji počeli negodovati pa su se u dvorani čuli uzvici poput: 'izbacite ga van', 'dosta je bilo' i 'tisuću dolara kazne'.

Na kraju su svi posjetitelji koji su sjedili u prvom redu (odakle je i dopirala zvonjava) još jednom pregledali svoje telefone i ugasili ih i tek je tada zvonjava napokon prestala.

Krivac za ovaj incident jest osoba koju su u New York Timesu identificirali kao 'Patron X', a on je za ovaj incident okrivio svoj – iPhone. Naime, on je samo dan ranije od firme dobio Appleov telefon na korištenje te ga je stišao i bio je uvjeren da ta zvonjava nije s njegovog telefona.

Problem je bio u tome što se njemu aktivirao alarm na iPhoenu, a alarm zvoni čak i onda kada je telefon stišan. 'Patron X' rekao je da nije znao da telefoni uopće imaju alarm te je tek na povratku kući u automobilu njegova žena shvatila da je upravo njegov iPhone, odnosno aktivirani alarm, uzrokovao ovaj mali incident.

On je inače dugogodišnji posjetitelj nastupa filharmonije te je novinarima New York Timesa rekao da ga često iznervira kad se netko nakašlje, zaplješće u krivo vrijeme i kada telefoni zvone tijekom koncerata.

Zanimljivo je da su ga dan nakon koncerta kontaktirali iz NY filharmonije – na kraju su shvatili da je zvonio njegov telefon te se on ispričao dirigentu i članovima filharmonije.

Inače, u Lincoln Centeru, gdje je ovaj koncert i održan, osoblje uvijek reagira i odmah upozorava osobe čiji telefoni stvaraju buku da ih ugase, a nije poznato zašto se ovog puta to nije dogodilo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene