Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200 milijuna milijardi meteorita

'Život na Zemlji postojao prije više od 4 milijarde godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji mogućnost da je život na Zemlji postojao prije više od 4 milijarde godina i da se održao unatoč intenzivnom bombardiranju meteorita koje je naš planet pretrpio prije 3,9 milijardi godina, pokazalo je istraživanje objavljeno u britanskom znanstvenom časopisu Nature.

Oko 200 milijuna milijardi tona meteorita svih veličina (od 100 m do više od 100 km promjera) pali su na Zemlju u oko sto milijuna godina, tijekom tog razdoblja intenzivnog bombardiranja, naglašavaju Oleg Abramov i Stephen Mojzsisi ( iz geološkog odjela Sveučilišta Colorado).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upitne temeljne postavke Znanstvenica protiv cijelog svijeta: Dokazat ću da crne rupe ne postoje! Slika nije dostupna Nova klasa meteorita Pronađen misteriozni 'metak' života na Zemlji

Ta istraživanja pokazuju da je život na Zemlji postojao prije nego što se dosad mislilo, komentirala je znanstvenica NASA-e Lynn Rothschild koja je objasnila da ta otkrića otvaraju mogućnost da se život na Zemlji pojavio samo jednom te da je naš planet od tada stalno nastanjen. Dosad su biolozi smatrali da se život na planetu pojavljivao nekoliko puta te da je prvi oblik života nestao pod djelovanjem meteorita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene