Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nema sms-ove ni internet

Za Židove: Proizveden prvi košer mobitel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska tvrtka za mobilnu telefoniju predlaže židovskim klijentima košer mobilni telefon, s izbornikom na jidišu i hasidskim tonovima, prvi takav u svijetu, izvijestio je izraelski list Yediot Aharonot.

'Takav mobitel nema funkciju SMS-a, pristup internetu, Facebooku niti e-mailu. Nema čak ni opciju fotografiranja. Usto, ako s tog mobitela zovete nekoga na šabat, platit ćete astronomskih 10 šekela (dva eura) po minuti razgovora', prenosi list.

Izbornik je na jidišu, tradicionalnom jeziku njemačke židovske zajednice, koji koriste ultraortodoksni židovi, a u Izraelu ih je između 350.000 i 400.000. Da bi dobila odobrenje rabina za distribuciju i za korištenje ove vrste mobitela, tvrtka Accel Telecom morat će dokazati i to da korisnici ne mogu 'zaobići' upozorenja i na taj način počiniti grijeh. (HIna)

Pročitajte i ovo Marco Buschmann, njemački ministar pravosuđa Na Danu židovske zajednice Njemačka zabilježila 4300 kaznenih djela povezanih s ratom u Gazi: "Ovo je sjeme mržnje koje, nažalost, klija" Antisemitizam na američkim sveučilištima - 2 Podnijela ostavku Predsjednica prestižnog sveučilišta pozivala na genocid protiv Židova: "To je odluka koja ovisi o kontekstu"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene