Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za 4G

Za zadovoljne klijente izdvojili 39 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki AT&T cijelo je vrijeme bio kritiziran kako se ne može nositi sa sve većim brojem korisnika. A onda su našli svoje rješenje, koje ih stoji 39 milijardi dolara i mjeseci ili godina rješavanja pravnih zavrzlama.

Naime, odlučili su se na kupnju T-Mobile USA od Njemačkog telekoma. Spojeni u jednu mrežu, AT&T i T-Mobile će imati 25 posto više korisnika od Verizona.

Pročitajte i ovo Probijanje druge cijevi tunela Učka - 2 200 milijuna eura VIDEO/FOTO Trenutak za pamćenje: Napokon je probijena druga cijev tunela Učka, prva je izgrađena još u doba Jugoslavije Utrka u invalidskim kolicima - 2 Borba za infrastrukturu Utrka za jednakost: ''To što smo u invalidskim kolicima ne sprječava nas da radimo neke stvari''

Kupnjom T-Mobilea AT&T-u nije bio cilj povećati broj pretplatnika nego pripremiti se za 4G eru komuniciranja, piše Mashable.com. Zbog velikog broja nezadovoljnih korisnika, oni sami nisu mogli ispuniti njihove potrebe.

'AT&T mobilni podatkovni promet je u nekoliko godina porastao za 8 tisuća posto, a do 2015. se očekuje kako će biti za osam do deset posto veći od onoga u 2010. Odnosno to znači kako će se sav promet iz 2010. provesti u samo šest do sedam tjedana 2015.', stoji u priopćenju AT&T-a.

>> AT&T kupuje T-Mobile USA

Drugi problem s kojem se AT&T susreće je infrastruktura. Ne mogu dovoljno brzo graditi tornjeve i dobivati dozvole za njihovu izgradnju. A kupnjom će ih jednostavno dobiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene