Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nintendo će predstaviti Wii 2

Vrijeme je za igraće konzole nove generacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Wii navodno će imati inovativni kontroler sa 6 inčnim ekranom osjetljivim na dodir

Ovog tjedna u Los Angelesu održat će se E3 Expo, gamerski sajam na kojem očekujemo predstavljanje brojnih novih igara i ostalih noviteta iz gamerskog svijeta te, napokon, premijeru nove Nintendove igraće konzole. Ova je kompanija prije pet godina oduševila svojom Wii konzolom koja nije bila hardversko remek djelo, ali donijela je jedan novi i inovativni način igranja – upravljanje igrama putem pokreta te, kao i uvijek do sada, zabavne igre namijenjene širokom krugu ljudi.

Wii je svojom igrivošću ubrzo 'zarazio' milijune ljudi – i mlade i starije te čitave obitelji, a s obzirom na povoljnu cijenu, njegova je prodaja u kratko vrijeme strelovito porasla. Ipak, konkurencija je s vremenom napravila svoje – smanjene su cijene PlayStationa 3 i Xboxa 360, konzole su djelomično nadograđene te su prošle godine Sony i Microsoft predstavili svoje uređaje za upravljanje igrama putem pokreta. Tako su njihove konzole dobile opciju koja je dugo vremena bila glavni adut Nintenda, a imale su i puno jači hardver i dodatne mogućnosti (pohrana i streamnig filmova i glazbe, PS3 ima Blu-ray player itd) te je ekipi u Nintendu postalo jasno da je vrijeme za nasljednika Wiija.

Iako je službeno poznato samo da će Nintendo na E3 sajmu predstaviti svoju novu konzolu koja se razvija pod imenom Project Cafe te su najavili 'nov način igranja igara', na internetu već duže vremena kruže informacije o tome što će nam sve Wii 2 donijeti. Tako je sigurno da će ova konzola imati puno jači hardver i podršku za HD pa možemo očekivati bolje i grafički naprednije igre, a najveću revoluciju ponovno bi trebao donijeti kontroler. On bi trebao imati klasične gamerske tipke (za upravljanje smjerovima, analogne palice i akcijske tipke), ali i veliki šest inčni ekran osjetljiv na dodir te kameru. Takav ekran na kontroleru otvara brojne inovativne mogućnosti upravljanja igrama pa bi se tako na ekranu kontrolera mogla streeamati cijela igra ili ga koristiti kao dlanovnu konzolu s posebnim igrama.

Također, u igrama s više igrača mogu se pratiti kretanja drugih gamera, pregledavati mape nekog virtualnog teritorija, brzo birati razne opcije bez potrebe za pauziranjem igre i slično – granica će biti samo mašta dizajnera igara. Također, novi bi konzola trebala podržavati i sve igre s Wiija te njegov Wii Remote kontroler pa se u Nintendu nadaju da će Wii 2 donijeti nešto za svakoga – napredne igre s inovativnim načinom upravljanja namijenjene tvrdokornim igračima te zabavne igre za casual igrače koji će na njemu baciti partiju kuglanja ili stolnog tenisa s društvom.

Neslužbene informacije kažu da će se Nintendo Wii na tržištu pojaviti sredinom sljedeće godine, a cijena naravno nije poznata, mada na brojnim internetskim stranicama možemo pročitati da će kretati između 350 i 400 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene