Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studija pokazala

Virtualna stvarnost ublažava bol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virtualni svijet može pridonijeti ublažavanju boli, čak i starijim pacijentima koji na njega nisu navikli, pokazalo je novo američko istraživanje.

'Iznenađen sam razinom analgetičke reakcije starijih pacijenata, jer su oni imali malo ili nikakva iskustva s video igricama ili virtualnom stvarnošću, za razliku od mlađih ispitanika', rekao je Sam Sharar, profesor anesteziologije na Washingtonskom sveučilištu, koji je sudjelovao u istraživanju.

Terapija video igrom provodi se pomoću displaya koji se nosi na glavi, a koji je razvio Hunter Hoffman, kognitivni psiholog i istraživač Washingtonskog sveučilišta. 'Rezultati su pokazali znatno smanjenje senzorne, emocionalne i kognitivne boli s tretmanom virtualne igre', kaže se u zaključcima istraživanja.

Analgetički učinak bio je znatno veći u skupini koja je bila izložena većoj virtualnoj stimulaciji, i to čak nešto veći kod starijih ispitanika nego studenata, ističe se. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svašta oko nas Ona ili igrica - pogodite što je izabrao... Slika nije dostupna Studija otkrila nešto zanimljivo Ova vijest zanimat će SVAKOG muškarca

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene