Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stječu se prijateljstva

Videoigrice pomažu sramežljivima ojačati socijalne vještine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su otkrili da djeca koja provedu sate igrajući računalne igrice mogu razviti prijateljstvo i ojačati bitne socijalne vještine, piše list South China Morning Post.

Računalne igrice imaju povoljan učinak u sramežljivih mladih ljudi jer mogu ojačati njihovo samopoštovanje te povećati stupanj zadovoljstva njihovim životom, piše list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznati detalji Otkivene dugo čuvane tajne stjuardesa! Slika nije dostupna Zanimljivo Kako tipkate danas? Pročitajte ovo!

>> Osijek: Internetom protiv pedofila

Korist od računalnih igara slična je onoj koju djeca ostvaruju sklapajući prijateljstva u stvarnome svijetu, zaključili su znanstvenici s Kineskog sveučilišta u Hong Kongu.

'Prijateljstvo putem interneta izuzetno je važno za one koji su jako sramežljivi ili introvertirani, oni koji teško stvaraju prijatelje u stvarnome životu', rekla je dr. Angel Leung s odsjeka za psihologiju.

Upozorila je ipak da valja biti oprezan jer previše igranja za računalom može voditi k slabijim školskim rezultatima.

Studija, provedena na više od 600 osnovnoškolske djece, pokazala je da oni prosječno 67 minuta dnevno igraju računalne igrice, a 44 minuta igrice na playstationu ili konzolama. Gotovo petina interjvuiranih utroši na igrice tri sata dnevno ili više.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene