Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija bez ožiljaka

VIDEO: Ruski znanstvenici testiraju nevidljive šavove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski znanstvenici iz Novosibirskog uskoro će testirati novu tehnologiju za zatvaranje kirurških rana korištenjem magnetskih polja.

Nadaju se da će njihova jedinica 'Volna' baciti u prošlost tradicionalne kirurške igle i konac te ih zamijeniti s nevidljivim koncem koje će napraviti magnetskim poljem i infracrvenim te ultraljubičastim zrakama, koje mogu zapečatiti rane nakon operacije i na taj bi način rana zacijelila mnogo brže, prenosi Reuters. Kirill Belik, zamjenik direktora za istraživanje Instituta za medicinsko inženjerstvo rekao je kako bi korištenjem novog procesa liječnici bili u mogućosti zacijeliti rane s većom preciznošću.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

Zbog ovog bi se procesa također mogli izbjeći i ožiljci. 'Rana se sastoji od mnogo tkiva i ova tkiva se sastoje od različitih segmenata i slojeva', rekao je Belik. 'Usmjeravamo magnetska polja na kraj rane, šaljući električne struje u i uz ove segmente i slojeve. Segmenti se tada pozicioniraju zajedno, posebno ako je proces tako intenzivan i na ovaj način bi rana zacijelila bolje, bez komplikacija i ožiljaka', dodao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene