Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igre sa strujom

VIDEO: Ovo ne pokušavajte kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je dobro poznat savjet da se sa strujom ne igra, Peteru Terrenu iz Australije to je svakodnevna aktivnost.

Ovome liječniku po struci je struja omiljena zanimacija. Visoki napon struje provodi u svim formama i pritom stvara zadivljujuću predstavu u svojem dvorištu, piše Reuters. 

Pročitajte i ovo Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice Ilustracija Jako nevrijeme Problemi u prometu na hrvatskoj granici zbog nevremena u Srbiji

Peter u isto vrijeme čak milijun volti uspije provesti između bilo kakvih metalnih predmeta, uključujući i metalni kavez u kojem se nalazi. Također se koristi i u kućnoj radinosti izrađenim Teslinim kalemom.

Da voli glasne zvukove i impresivne prizore koje stvara struja Peter je shvatio još kao dijete te se zainteresirao za fiziku. 'Sve je počelo kada sam bio dječak. Prvi radio sastavio sam u dobi od 12 godina', rekao je Peter.

Terrenova obitelj nema ništa proriv njegove igre sa strujom, osim kada je riječ o televizijskom prijamniku. Peter je svoj strujni uređaj uspio sastaviti iz otpada, koristeći znanje koje je prikupljao čak 40 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene