Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odolite iskušenju

'Najseksi video' na Facebooku je virus!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnicima Facebooka se savjetuje da odole iskušenju i ne kliknu na poruku koja obećava 'bez sumnje, najseksi video svih vremena'.

Na početnom kadru videa, koji prati natpis 'Candid Camera Prank! (HQ)', nalaz se i fotografija djevojke u kratkoj suknji na sobnom biciklu. Ako kliknete na video pojavit će se poruka koja govori da je vaš video player zastario, te da morate preuzeti novu verziju.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke

Tisuće ljudi je klikom na taj 'update' svoja računala nakrcalo neželjenim smećem, odnosno 'adwareom' pod imenom Hotbar, koji svojim tvorcima donosi novac, a korisnicima glavobolje zbog neprestanog otvaranja reklama dok surfaju internetom.

Alatna traka tog 'programa' se mijenja od stranice do stranice, a ovisi i o internetskom pregledniku te otvara još više neželjenih stranica ako se klikne. Osim toga, 'u pozadini' instalira 'skinove' za Internet Explorer, Outlook i Outlook express te počinje 'prikupljati' korisničke podatke.

Tvrtke za zaštitu računalne sigurnosti tvrde da su do sada već tisuće korisnika Facebooka podlegle iskušenju. Graham Cluley iz tvrtke Sophos kaže da 'malaware' ne instalira samo neželjeni program na računalo, nego koristi i Facebook kako bi svim 'prijateljima' automatski odaslao istu poruku. Zato svim korisnicima najpopularnije društvene mreže predlaže da ne klikaju ni na kakve linkove koji automatski pokreću Facebook.

Svima koji su nasjeli na 'ponudu' preporuča da svoja računala provjere anti-virusnim programima, promijene lozinke i provjere sve postavke Facebooka.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene