Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprž!

VIDEO: Laser koji ubija komarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laseri već mogu pratiti i obarati rakete pa je bilo samo pitanje vremena kada će se ljudi okrenuti dosadnim krvopijama koje prijete iz zraka.

Komarci su već dokazali da ih je teško ubijati u gomilama. I to bi mogla biti jedina iritantna stvar u vezi s njima da nisu prenositelji mnoštva bolesti, među kojima se ističe malarija, od koje svakih 43 sekunde umre jedno dijete u svijetu.

Pročitajte i ovo Slon progoni vozilo s turistima tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine

To je navelo tvrtku Intellectual Ventures Laboratory da izmisle uređaj za brzinsko uništavanje komaraca. Neki dijelovi za uređaj mogu se kupiti preko eBay-a, a trenutno se razmatra isplativost postavljanja takvih uređaja u Afriku i druga područja na kojima vlada malarija.

Ipak, takvo primamljivo rješenje možda neće tako brzo zaživjeti u praksi, s obzirom da još uvijek nema vijesti o cijeni čitavog uređaja, kao ni informacija o sigurnosti: naime, na konferenciji je prikazan video, a ne sam uređaj uživo.

No, kako farmaceutske tvrtke očajnički pokušavaju otkriti lijek za malariju, a znanstvenici već testiraju mogu li sami komarci prenositi i cjepivo protiv malarije, svaki pokušaj suzbijanja insekata-prijenosnika opasnih bolesti nailazi na nepodijeljeno odobravanje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene