Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboreni svi rekordi!

Video igra zaradila milijardu dolara u samo 16 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Call of Duty zaradio je milijardu dolara brže od Avatara i Harry Pottera

Avatar Jamesa Camerona i 'prva prava' demonstracija 3D tehnologije privukli su milijune ljudi u kina širom svijeta te je taj film u prvih 17 dana od početka prikazivanja zaradio čak milijardu dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gledanje 3D filmova je preskupo Sve manje interesa za 3D filmovima Slika nije dostupna Ima za stranku, nema za državu Cameronov donator spavao u avionu da izbjegne plaćanje poreza!

Sličnu zaradu ostvario je i jedan od nastavka Harryja Pottera, a taj je rekord napokon srušen prošlog mjeseca – zanimljivo je da ga nije srušio niti jedan film već – video igra.

Igre iz Call of Duty serijala i do sada su obarale različite rekorde, a prema pisanju The Guardiana sada je posljednje predstavljena igra Call of Duty: Modern Warfare 3 oborila i taj Avatarov rekord te je milijardu dolara zaradila u samo 16 dana.

Koliko je ta brojka velika možemo vidjeti i iz usporedbe s filmom Titanic kojemu je trebalo čak tri mjeseca da zaradi milijardu dolara. Da će Call of Duty oboriti sve rekorde postalo je jasno kada su iz Activision Blizzarda, kompanije koja je razvila ovu igru objavili da je u 24 sata od njena izdavanja u studenom zarađeno čak 400 milijuna dolara, odnosno 775 milijuna dolara u prvih pet dana.

CEO ove kompanije Bobby Kotick rekao je da je Call of Duty 'ostavio veliki trag na popularnu kulturu' te se sada po popularnosti može usporediti s franšizama poput Gospodara prstenova, Zvjezdanih ratova, Harry Pottera i NFL-a koji imaju desetke milijuna obožavatelja.

Prethodne verzije Call of Dutyja također su obarale različite rekorde po broju prodanih primjeraka i zaradi, no niti jedna se još nije ovako dobro prodavala pa je tako prošlogodišnja verzija Call of Duty: Black Ops milijardu dolara zaradila dva mjeseca nakon lansiranja.

Inače, Call of Duty ratna je igra u kojoj gameri mogu igrati samostalne misije ili mogu putem interneta virtualno ratovati s igračima diljem svijeta.

Zahvaljujući odličnoj prodaji igara iz Call of Duty serijala profit Activisiona utrostručio se u trećem ovogodišnjem kvartalu, a u ovoj kompaniji sigurno već planiraju novi nastavak CoD-a s kojim će sljedeće godine ponovno pokušati srušiti sve moguće rekorde.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene