Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vizija budućnosti

VIDEO: Grad ni na nebu, ni na zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život u nebeskom gradu, to zvuči primamljivo. Život u nebeskom gradu koji zapravo pluta oceanima, zvuči gotovo nerealno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kritična situacija Više od 800 milijuna ljudi gladuje, a G20 ostvaruje rekordne zarade: Umjesto da se oporavljaju, siromašne zemlje vraćaju dugove Slika nije dostupna O sustavu odvoza otpada Tomašević otkrio koliko su kazni i upozorenja ovih dana napisali komunalni redari

Ne i za Japance, koji su osmislili koncept pod nazivom Green Float. Projekt je to japanske tvrtke Shimizu, koji je dizajniran kako bi koristio zelenu tehnologiju i stvorio gradove s emisijom ugljika ravnom nuli.

>> FOTO: Kako su oni prije nas vidjeli budućnost

Svaki od kompleksa, kojeg čine umjetne kopnene mase u obliku više spojenih kružnica, trebao bi biti dom za 10.000 do 50.000 ljudi. Japanci svaki kompleks promjera tri kilometra nazivaju ćelijom, a više ćelija se može spojiti u jedan ogroman megalopolis na oceanu.

Prirodni ciklus

Ti su gradovi zamišljeni da plutaju oceanima u ekvatorijalnom pojasu, gdje su vremenske prilike najstabilnije. u centru svake ćelije, nalazi se 'nebeski grad' podignut na visinu od jednog kilometra, gdje je temperatura čovjeku uvijek ugodna.

Čitav koncept je zamišljen prirodnom ciklusu reciklaže i obnove energije, a otoci otpada plutali bi oceanima i koristili bi se kao daljnji energetski izvor. Kako bi to sve trebalo izgledati, pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene