Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak odgođen

VIDEO: Astronauti Atlantisa u trećoj svemirskoj šetnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronauti raketoplana Atlantis izašli su u treću i posljednju svemirsku šetnju ove misije na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Izlazak u svemir bio je odgođen za sat vremena zbog problema astronauta Roberta Satchera sa svemirskim odijelom. Dok se on spremao izaći u svemir, s njegova je odijela otpao ventil koji je nakon uputa iz kontrole misije sa Zemlje uspješno popravljen. Satcheru se u svemiru pridružio Randolph Bresnik, kojemu se u nedjelju rodila kći. Dvojica astronauta će tijekom svemirske šetnje na ISS pričvrstiti novi rezervoar za kisik, te obaviti neke manje znanstvene pokuse. I prethodni, drugi izlazak astronauta u svemir, kasnio je sat vremena zbog lažne uzbune uređaja za kontrolu pritiska na ISS-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opreza nikad dosta Endeavour: Skraćena prva svemirska šetnja dvojice astronauta Slika nije dostupna Zadnja misija Discoveryja VIDEO: Astronauti u svemirskoj šetnji

Lansiranje Atlantisa je dosad 129. misija u programu 'space shuttle' i posljednja u ovoj godini. Tijekom iduće godina NASA predviđa još pet misija raketoplana do ISS-a, sve radi dopreme velikih rezervnih dijelova, koje nakon gašenja programa 'space shuttle' neće biti moguće dopremiti. Godina 2010. predviđena je kao posljednja u programu 'space shuttle', koji bi trebao naslijediti NASA-in program Constellation, temeljen na raketi Ares. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene