Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dozvola za tagiranje

Veća kontrola: Nove postavke privatnosti na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najvažnija novost je da će se fotografije na kojima smo označeni pojaviti na našem zidu samo ako mi to dopustimo

Facebook je na svom službenom blogu najavio promjene u postavkama privatnosti na svojoj društvenoj mreži koje će nam omogućiti veću kontrolu nad informacijama i sadržajem kojeg objavljujemo (i kojeg drugi objavljuju o nama) na Facebooku.

Najvažnija nova opcija svakako je poboljšana mogućnost kontrole nad fotografijama i objavama na kojima smo označeni. Sada se te informacije odmah pokažu na našem zidu, a s početkom primjene predstavljenih noviteta korisnici će prvo dobiti obavijest da su označeni na fotografijama i tek ako dopuste njihovu objavu, one će se pojaviti na njihovom zidu.

Naravno, tagovi, tj. oznake na fotografijama i ostalom sadržaju lako se naknadno mogu ukloniti, a opcije za uklanjanje oznake ili sadržaja na Facebooku sada su proširene te će biti moguće direktno kontaktirati osobu koja je uploadala ili tagirala navedeni sadržaj te ju zamoliti da taj sadržaj ukloni s fejsa.

Jedan od dosadašnjih problema na ovoj društvenoj mreži jest da, nakon što nešto objavimo, više nismo mogli mijenjati postavke, odnosno osobe kojima je ta objava dostupna, nego smo morali brisati cijelu objavu.

Uskoro ćemo jednostavno moći promijeniti kome je objavljeni sadržaj dostupan tako da ćemo npr. neku javnu objavu (fotografiju, video) moći 'prebaciti' u privatnu kako bi bila vidljiva samo prijateljima ili odabranim grupama.

Nove kontrole profila donose mogućnost jednostavnijeg podešavanja opcija s kim ćemo dijeliti podatke o nama pa tako ove postavke više nećemo morati mijenjati iz Postavki privatnosti, već direktno sa samog profila. Facebook je sada omogućio i da putem opcije Preview My Profile, koja je dostupna odmah na stranici profila možemo vidjeti kako drugi korisnici vide naš profil.

Uvedene su i promjene u označavanju lokacija pa ćemo tako uskoro moći označavati bilo koju lokaciju u svakoj objavi ili fotografiji koju objavimo na zidu – i to ne samo putem telefona, već i putem internetske stranice, a moći ćemo označavati i osobe s kojima nismo prijatelji na ovoj društvenoj mreži.

Također, moguće je i naknadno dodati lokaciju već objavljenim fotografijama, kao i ukloniti lokacije iz starije objavljenih fotografija.

U Facebooku kažu da ove promjene možemo očekivati 'tijekom sljedećih dana'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene