Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko njega može i slušati

Umjetnik si dao ugraditi uho na ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stelios Arcadiou, umjetnik koji ima ugrađeno uho na lijevoj ruci pokazao je svoju bizarnu strukturu posjetiocima Međunarodnog festivala znanosti u Edinburghu.

Arcadiou, poznati pod umjetničkim imenom Stelarc, dao si je uho ugraditi na ruku 2006. godine. Inače porijeklom s Cipra, australski umjetnik tvrdi kako je uho uzgojeno u laboratoriju od stanica, a trebalo mu je 10 godina da nađe kirurga koji bi mu ga ugradio.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Krivo mu pogledao curu? Krvavo jutro u Splitu: Posvađao se s Francuzom, potukli se, a onda mu usred grada odgrizao dio uha Novi prosvjedi žutih prosvjeda u Francuskoj (Foto: AFP) Na ulicama Pariza Najbrutalniji okršaji Žutih prsluka i policije: Prosvjednik izgubio ruku u detonaciji granate

Trenutno je u potrazi za nekim tko bi mu u uho ugradio mikrofone, kako bi ljudi preko interneta mogli slušati ono što i on sluša. 62-godišnji Stelarc održao je i niz predavanja o međuodnosima ljudskog tijela i tehnologije na festivalu znanosti u Edinburghu.

Na svojoj internet stranici umjetnik objašnjava kako je njegovo uho postalo Bluetooth sustav, s prijamnikom i mikrofonom koji su mu smješteni u ustima. 'Ako me kontaktirate putem mobitela, mogu vam odgovoriti kroz svoje uho. No vaš glas čujem unutar svoje glave', objašnjava Stelarc te dodaje: 'Ovo dodatno uho koje imam na ruci efektivno postaje internet veza između mene i svijeta.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene