Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ranoj fazi

Twitter s Googleom i Facebookom pregovara o prodaji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Twitter je trenutno procijenjen na 10 milijardi dolara. Iako su imali gubitke prošle godine, za ovu godinu vrijednost procjenjuje se kako će zaraditi između 100 i 110 milijuna dolara.

No ono što je zanimljivije od toga jest vijest da Twitter pregovara o prodaji s potencijalnim ponuđačima, piše Guardian, a oni su, ni manje, ni više, nego Facebook i Google. Wall street Journal piše kako pregovori zapravo nisu otišli daleko, ali da je sporazum postignut oko jedne stvari, a to je vrijednost tog tih micro-blogging stranica od osam do 10 milijardi dolara.

Kako je Twitter privatna kompanija, ona nema obvezu objavljivati svoje prihode, no prošlogodišnja procjena njihovih prihoda iznosi 45 milijuna dolara, što je zapravo bilo manje od očekivanog. Gubitak je to s obzirom na količinu ulaganja u nove djelatnike i podatkovne centre.

175 milijuna korsnika, 95 milijuna Tweetova

Vrijednost Facebooka za usporedbu, procijenjena je na 50 milijardi dolara. Vjeruje se kako su Google i Facebook već i prije pregovarali o davanju ponuda za kupnju Twittera. Guardian piše kako je Zuckerberg još 2008. godine Twitteru nudio pola milijarde dolara u vrijednosti dionica Facebooka, no kupnja je propala.

Twitter ima oko 175 milijuna korisnika diljem svijeta, koji dnevno napišu čak 95 milijuna poruka. Nije ni čudo da su veća 'braća' toliko zainteresirana za malog, ali brzo rastućeg klinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene