Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tradicionalna metoda dojenja je bolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalna metoda dojenja čini se korisnijom za dojenče koje na taj način više dobiva na težini nego novijom metodom koja preporučuje neograničen podoj, smatraju britanski znanstvenici.

Prije se majkama savjetovalo da dijete za svaki obrok doje na obje dojke i to najviše 10 minuta na svakoj. Međutim, taj način dojenja većinom je zamijenio novi pristup koji preporučuje vremenski neograničen podoj na jednoj dojci, izjavili su dr. C. Anne Walshaw i njezini kolege.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi projekt kineskih znanstvenika Stvorili krave koje proizvode 'ljudsko' mlijeko? Slika nije dostupna Zabranjena proizvodnja VIDEO: Sladoled od majčinog mlijeka postao hit

"Taj savjet nije u skladu s fiziologijom laktacije", rekla je Walshaw.

Zamijetivši da dojene bebe slabo dobivaju na težini nakon što se više počela primjenjivati metoda neograničenog podoja, Walshaw i njezini kolege usporedili su dobivanje na težini kod beba dojenih jednim ili drugim načinom.

Otkrili su da kod podoja koji traju dulje od 10 minuta dojenčad slabo dobiva na težini tijekom prvih 6 do 8 tjedana.

Redovito dojenje na obje dojke najviše 10 minuta u skladu je s fiziološkim mehanizmom laktacije, kaže Walshaw. Redovito, kratko dojenje na obje dojke potiče refleks i sprječava usporavanje stvaranja mlijeka u nekorištenoj dojci. S druge strane, neograničeni podoj može postupno smanjiti stvaranje mlijeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene