Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Švedskoj snimljeno čudovište iz jezera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska verzija čudovišta poput onog iz Loch Nessa, poznatog kao Storsjoe ili Great Lake čudovište, navodno je snimljeno kamerom instaliranom prošlog petka.

Legenda o čudovištu živi stoljećima, a u jezeru u središnjoj Švedskoj navodno je viđeno već 200-tinjak puta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Morsko čudovište ZNANSTVENICI TVRDE U moru postoji mega lignja veličine školskog autobusa Slika nije dostupna Predator u akciji Nepoznato 'čudovište' noću siše krv, zasad stradalo oko 200 životinja

'U četvrtak, u 0:21 sati, snimili smo kretnje nepoznatog bića. Nije bio štap ili nešto takvo, u to smo sigurni', izjavio je Gunnar Nilsson, šef udruženja iz Svenstavika.

Društvo je, zajedno s lokalnim vlastima, instaliralo šest nadzornih kamera, uključujući i dvije podvodne. Projekt hvatanja čudovišta do sada je stajao 43 tisuće eura.

Prve bilješke o postojanju čudovišta datiraju iz 1635. godine, a jedna od posljednjih zabilježena je u srpnju 2007. Tada je navodno viđena zmijolika zvijer s grbom i glavom naliko onj kod manje mačke ili psa s ušima priljubljenima uz vrat.

Društvo je zaposlilo jednu osobu koja je zadužena da cijeli dan prati snimke s jezera.

'Sistem je na kameri zabilježio i toplotni odraz, što govori da se radi o živom biću', izjavio je Nilsson.

'Zbog svega smo vrlo uzbuđeni, ovo je spektakularno', dodao je.

Potaknuti tragom, uskoro namjeravaju postaviti novih 20 kamera oko jezera uključujući i jednu koja će biti postavljena u vodi na dubini od 30 metara kako bi mogla snimiti događanja ispod zaleđene površine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene