Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici razvili senzore

Stiže 'cyber zagrljaj' - osjećaj isti kao i u stvarnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječan zagrljaj traje tri sekunde. Preko elektroničkih senzora zagrljaj bi nam uskoro mogao pružiti i kompjutor.

Naime znanstvenici već nekoliko godina rade na razvoju senzora preko kojih bi se ljudi grlili u cyberprostoru. Prototip, koji je izradio Dzmitry Tsetserukou sa Toyohashi tehnološkog fakulteta u suradnji sa svojom suprugom Alenom Neviarouskayom sa Sveučilišta u Tokiju, daje online razgovoru ljudsku dimenziju.

Pročitajte i ovo FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić - 3 U New Yorku Milanović na samitu u New Yorku: "Hrvatska dobro napreduje u ostvarenju ciljeva održivog razvoja" Slika nije dostupna Uređaj koji detektira emocije SUPERSTROJ će otkriti ako ste ljuti, sretni, uzbuđeni...

Kada se spoji na računalo, stroj preko senzora oponaša zagrljaj i daje osjećaj ubrzanog kucanja srca i 'leptirića' u želucu, piše Telegraph. Koristeći poseban softver identificira emocije izrečene u poruci i prati ih prikladnim fizičkim osjećajem.

>> Imunitet nam raste ako se osjećamo voljenima

Tsetserukou tvrdi kako namjerno nije htio uključiti seksualni poriv jer bi to kompromitiralo njegov cilj, a to je poboljšanje emocionalne povezanosti preko interneta. Njegov proizvod bi se za nekoliko godina mogao pojaviti na policama trgovina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene