Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za prevlast

Sony napravio svoje prve tablete, bolji i od iPada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sony napokon ulazi na tržište tableta i borbu za prevlast na tržištu s ostalom konkurencijom, a ponajviše Appleom.

Svoja dva tableta 'S' i 'P' Sony je predstavio na europskom najvećem sajmu elektronike IFA te plijenio pažnju svim prisutnima najavom njihove skorašnje prodaje. To je ujedno i prvi Sonyjev pokušaj da napravi tablet, odnosno konkurenciju iPad-u.

'S' tablet ima izgled klasičnog proizvoda te vrste, a krasi ga 9,4 inčni zaslon, a od iPada ga razlikuje pametna distribucija težine, koja pruža osjećaj da je proizvod vrlo lagan i čini ga ugodnim za korištenje više sati zaredom. Na tržištu bi se u studenome trebala pojaviti i verzija s WiFi/3G podrškom. Pogoni ga Android 3.1 platforma.

'P' tablet, s druge strane, predstavlja pravi novitet na tržištu tableta, jer se dizajnerski razlikuje od ostatka konkurencije. napravljen je tako da se preklapa kao knjiga, a ima dva touchscreen zaslona, svaki veličine 5,5 inča. pogonit će ga isto tako platforma Android, a bit će opremljen s dvije kamere, sprijeda i straga, svaka po pet megapiksela.

Posebnost ta dva tableta jest što oni neće od korisnika zahtijevati korištenje isključivo Sonyjevog softwarea, kao što je korištenje iTunesa uvjetovano korisnicima iPod-a i iPhone-a. Sonyjevi tableti imati će i još jednu zgodnu posebnost - infracrveni odašiljač, kojim će korisnici moći tablete koristiti i kao daljinske upravljače na Sonyjevim televizorima i drugim elektroničkim uređajima, prenosi Mirror.

U Sonyju su obećali jednu stvar, a ta je da će do siječnja iduće godine postati drugi najveći proizvođač tableta u svijetu. Cijena njihovih tableta jednaka je onoj osnovnog iPad-a i iznosi oko 3.720 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene