Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kabina svemirskog broda spremna za turistički let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od jučer posjetitelji Londonskog muzeja znanosti mogu vidjeti prototip kabine prvog turističkog svemirskog broda i to u punoj veličini. Po svemu sudeći, sama kabina je potpuno osmišljena, a objavljene su i snimke kabine i simulacije leta.

Virgin Galactic Spaceship izrađuje se u kalifornijskoj pustinji Mojave, a prvi komercijalni letovi očekuju se u bliskoj budućnosti. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

"Brod ćemo završiti do kraja godine, zatim ćemo u 2008. raditi pokusne letove, a prvi komercijalni letovi bi trebali početi 2009", rekla je marketinška direktorica  Virgin Galactica, Susan Newsam.

Svi koji žele putovati u svemir, morat će 'iskeširati' 200,000 dolara za dvosatno putovanje. Šestero putnika, plus dva člana posade, koliko stane u taj svemirski brod, moći će iskusiti bestežinsko stanje. 

Karte su već rezervirane. 

"Na popisu već imamo 200 ljudi. To je prilično s obzirom da još nismo osposobili brod. A sigurno će ih biti još kada brod bude gotov", rekla je Newsam. 

Svi putnici moraju proći trodnevne pripreme, od liječničkih kontrola, do navikavanja na nultu gravitaciju prije ulaska na brod. 

"U prvoj godini planiramo provozati oko 500 ljudi, a već u idućih 10 godina oko 50.000. Naš je cilj svakome pružiti mogućnost da  iskusi svemirsko putovanje, a ne samo profesionalni astronauti", tvrdi Newsam.

Kabina će u londonskom muzeju biti izložena do 23. veljače. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene