Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SF ili stvarnost?

SAD testira tehnologiju za predviđanje zločina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD počeo sa testiranjem tehnologije za predviđanje zločina koji mjeri i bilježi psihičke i fizičke promjene kod pojedinca.

Program Tehnologija nadgledanja budućih osobina (Future Attribute Screening Technology – FAST) već je testiran na grupi vladinih službenika, koji su dobrovoljno pristali na eksperiment.
Sustav mjeri puls, temperaturu tijela, disanje, facijalne ekspresije, kretanje tijela, proširene zjenice i ostale obrasce ponašanja čije se promjene pripisuju da će određena osoba počiniti zločin. Sustav će se najvjerojatnije provoditi na aerodromima, granicama i javnim mjestima s velikim brojem ljudi.

Fox News je izvjestio da se podaci do analitičara prenose mobilnim jednicima koji onda koriste 'sustav za prepoznavanje, definiranje i mjerenje sedam primarnih emocija i emocionalnih znakova koji se ogledaju u kontrakciji facijalnih mišića.

Prvi test proveden je na tajnoj lokaciji na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država. Prema Ministarstvu državne sigurnosti, u pitanju nije bio aerodrom, ali je rečeno da je to bilo 'veliko okupljalište koje je pogodno za postavljanje operacije'.

Grupe za građanske slobode nazvale su ovaj sistem 'pseudo-tehnološkim pristupom' i izrazile zabrinutost zbog mogućeg narušavanja privatnosti pojedinca.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene