Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rutina i odmor lijek za plačljivu djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rutina i odmor trebali bi biti ključni čimbenici u rješavanju problema plačljivih beba, kažu djelatnici klinike u nizozemskom gradu Arnhemu.

Odmor, higijena i rutina tri su temeljne stvari koje pedijatri i babice godinama preporučuju za smirivanje djece ali savjet sve rjeđe nailazi na odjek kod roditelja sa sve stresnijim poslovima i užurbanim načinom života.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Liječnici, koji su problemu plačljive djece posvetili poseban odjel i istraživački tim, su kao "problematičnu djecu" definirali onu koja plaču više od tri sata na dan, više od tri dana u tjednu i više od tri tjedna uzastopno.

Djecu se pri dolasku u kliniku prvo dobro pregleda da bi se utvrdilo boluju li od nečega što ih tjera na plač, a ako je dijete zdravo preuzima ga ekipa savjetnika, fizioterapeuta i socijalnih radnika.

"Roditelji koji dovedu takvu djecu obično su na rubu izdržljivosti. Moramo njima i djetetu pomoći što brže jer će inače poludjeti", kaže pedijatrica Christel Walhof.

Obično se daje najjednostavniji savjet - smanjiti podražaje i
uspostaviti dnevni ritam u svakodnevnom životu. Većina roditelja nakon uspostave redovnog dnevnog ritma ima manje problema s plačljivom djecom, a jedini kod kojih se ponovo javljaju problemi su oni roditelji koji odbijaju načiniti promjene u svom dnevnom rasporedu, kažu pedijatri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene