Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde ruski genetičari

Genetičari: Mesom mamuta protiv krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mamuti kojima ne smetaju jake zime kakve znamo samo sa slika ili filmova, uskoro bi mogli 'uskrsnuti'. To je plan ruskih genetičara, koji smatraju da su enormni mamuti idealna pasmina za uzgajanje.

'Naše studije, posvećene dekodiranju genoma mamuta, uskoro će nam omogućiti da uskrsnemo te davno izumrle životinje. Postoje dva načina. Prvi je kloniranje, no za to je potrebna netaknuta životinjska stanica. Kada takva stanica ne postoji, opcija je ponovno stvaranje dekodiranjem genoma', rekao je Alexei Tikhonov, tajnik Nacionalnog odbora za mamute.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bizaran slučaj Slon napao i ubio ženu, ali to nije bio kraj: Pojavio se na njezinu sprovodu i počeo gaziti tijelo... Slika nije dostupna NAKON MNOGIH NAGAĐANJA Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a"

Znanstvenici namjeravaju kombinirati genom mamuta i indijskog slona i tako stvoriti 'novu' vrstu životinje. 'Već imamo DNA iz kose poznatog Yukagir mamuta. Ne bih se čudio da vidimo žive mamute u bliskoj budućnosti, ali to ovisi o dostupnim financijskim sredstvima', dodao je Tikhonov.

>> VIDEO: Na gradilištu pronađen kostur mamuta

Genetičari tvrde da bi farme mamuta bile blagoslov u ovo krizno vrijeme, jer bi se od njih dobivalo jeftino meso, koža i mamutska kost. Prosječan mamut teži oko 4 do 5 tona, što je dovoljno mesa za stotine ljudi tijekom cijele godine. Pošto su ih i naši davni preci lovili, pretpostavlja se da je njihovo meso odličnog okusa, piše Mosnews.com.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene