Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski astronom tvrdi

'Kontakt s izvanzemaljcima najkasnije do 2031.!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više zagovornika teze o neminovnom susretu s izvanzemaljcima, i to u periodu od narednih 20 godina. Jedan od tih zagovornika jest i Andrej Finkelstein, direktor Ruskog instituta astronomije.

On je tijekom jučerašnjeg govora na međunarodnom forumu posvećenom potrazi za izvanzemaljskim životom rekao kako je 'postanak života neizbježan koliko i formiranje atoma. Život na drugim planetima postoji i otkrit ćemo ga u idućih 20 godina', prenijela je agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Monumentalne proporcije Spektakularna građevina koju grade Kinezi Slika nije dostupna Signali iz svemira ZNANSTVENIK UPOZORAVA 'Razmislite dvaput prije kontakta s izvanzemaljcima'

Ti izvanzemaljci vjerojatno će sličiti ljudima, dodao je Finkelstein. 'Možda će imati dvije ruke , dvije noge i glavu. Možda će imati i različitu boju kože, ali to nije nepoznanica i unutar ljudskog roda', rekao je ruski astronom.

Prema njegovoj tvrdnji, deset posto poznatih planeta koji kruže oko zvijezda u našoj galaksiji nalikuju Zemlji, što povećava mogućnost postojanja života negdje drugdje u svemiru. 'Ako možemo pronaći vodu svemiru, onda možemo pronaći i život', istaknuo je Finkelstein.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene