Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi stigli kući

Ruska kapsula Soyuz vratila se na Zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada Međunarodne svemirske stanice ISS, sigurno je sletjela na Zemlju u petak, četiri dana prije planiranog, kako bi se izbjegao summit OESS- a.

Ruska svemirska kapsula Soyuz sletjela je u Kazahstanu, nekoliko kilometara od Arkalika, na istoku zemlje. Rus Fjodor Jurčikin i Amerikanci Shannon Walker i Douglas Wheelock ukupno su proveli 162 dana u svemiru, objavila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednji let VIDEO: Discovery stigao na ISS Slika nije dostupna Pratite na Dnevnik.hr-u Kepler besprijekorno pristao na ISS!

>> Soyuz s tri člana posade sletio na ISS

Soyuz se prema prvotnom planu trebao spustiti na Zemlju 30. studenoga, ali je let obavljen ranije zbog summita Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) koji se održava u Kazahstanu 1. i 2. prosinca. Iz tog razloga, kazahstanske vlasti se najavile kako će zbog summita biti u potpunosti zatvoren zračni prostor iznad te srednjoazijske zemlje.

Inače, na Međunarodnoj svemirskoj stanici, se trenutno nalazi još tri astronauta, Aleksander Kaleri, Oleg Skripočka, te Scott Kelly, a uskoro bi im se trebali pridružiti Dmitrij Kondratjev i Cady Coleman, te Talijan Paolo Nespoli, čija bi svemirska letjelica trebala biti lansirana 15. prosinca iz svemirskog uzletišta Bajkonur. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene