Obavijesti Video Pretražite Navigacija
495 kostura

Rusija: Otkrivena masovna grobnica iz Staljinova doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je otkrila najmanje 495 kostura, od kojih su mnogi s prostrijelnim ranama lubanje, u masovnoj grobnici na rubu grada Vladivostoka, koja vjerojatno datira od čistki iz vremena sovjetskog diktatora Josifa Staljina, priopćile su lokalne vlasti.

Najmanje 3,5 tone kostiju izvučeno je iz masovne grobnice koju je otkrio radnik tijekom radova za izgradnju ceste.

Pročitajte i ovo Masovne grobnice kriminalnog miljea u Meksiku - 8 Uboljstva narkokartela Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: "Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame" Slika nije dostupna Tragovi Drugog svjetskog rata Otkrivena jedna od najvećih masovnih grobnica

Milijuni sovjetskih građana pogubljeni su ili su umrli u radnim logorima za Staljinove vladavine od 1920. do njegove smrti 1953., ali su otkrića masovnih grobnica postala rjeđa pošto ih je više otkriveno nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991.

Stručnjaci provjeravaju teoriju da kosti pripadaju žrtvama Staljinovih čistki.

'Gotovo sve lubanje imaju rane od metka', rekao je Jaroslav Livanski, čelnik skupine dobrovoljaca koji su pomogli u iskapanju. Po njegovim riječima, uz kosti je nađen novac i odjeća iz 30-ih godina prošlog stoljeća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene