Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Našim se pričama služe besplatno'

Rupert Murdoch optužio Google da krade sadržaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski medijski magnat optužio je američku internetsku tvrtku Google da krade sadržaje s njegova komunikacijskog carstva News Corporation, zaprijetivši da će blokirati pristup svojim stranicama.

‘To su ljudi koji se zadovoljavaju time da uzmu sve što ih zanima, da kradu naše priče. Tvrdimo da kradu naše priče jer se njima služe bez novčane naknade’, izjavio je Murdoch prošli vikend u intervjuuu tv postaji Sky News. ‘Takav je Google, Microsoft, Ask.com, puno njih... Nisu se smjeli koristiti besplatnim pristupom sve ovo vrijeme i mislim da smo se uspavali’, dodao je. Glavni direktor News Corp kazao je kako namjerava spriječiti Googleov pristup svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga Murdochovog carstva FBI istražuje: Jesu li hakirani mobiteli žrtava terorističkog napada? Slika nije dostupna Uhićenja u SAD-u, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji Uhićeni Anonymous hakeri koji su branili Assangea i WikiLeaks

Čini se da Google nisu pogodile te prijetnje. U priopćenju objavljenu u Londonu tvrtka je podsjetila da mediji nadziru sadržaje koje pristaju postaviti na Google News. ‘Tisak potpuno slobodno odlučuje hoće li se njegov sadržaj i koji dio tog sadržaja pojaviti među rezultatima pretrage’, istaknula je tvrtka. ‘Izdavači stavljaju svoj sadržaj na web jer žele da ga se pronađe, također se jako malo njih odlučuje ne uključiti svoj materijal na Google News i pretraživanje interneta. No, ako nam kažu da ga ne uključimo, to ne činimo’, dodao je Google. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene