Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oh, to sam ja. Lijepo'

Robot se prepoznao u ogledalu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikad zapitali kako robot reagira kada sam sebe vidi u ogledalu?

Qbo, robot tvrtke The Corpora, poznat je po simpatičnom govoru i prepoznavanju predmeta. Njegovi tvorci sada su učinili korak dalje i 'suočili' ga s ogledalom. Prvo su mu pokazali fotografiju pingvina kojeg je prepoznao nakon čega su mu rekli da malo razgleda oko sebe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantna snimka VIDEO Pa vi sjednite za volan nakon ovoga... Slika nije dostupna Glavom kroz zid Indiana u ovu stranu ogledala...

Qbo se okrenuo oko sebe i naišao na ogledalo. 'Oh. Što je to?', pitao je kada se ugledao. Kada su mu rekli da je odraz u ogledalu on rekao je 'Oh, pa da vidim kako izgledam' i tada je registrirao fotografiju sebe i rekao da se spreman prepoznati.

>> Sudeći po ovom, uskoro bi mogli biti i bolji od nas!

>> Fascinatno: Robot vozi bicikl!

Na novo pitanje tko je to Qbo je rekao 'Oh, to sam ja, lijepo'. Iako je robot programiran da kaže te riječi njegovo prepoznavanje samog sebe je uistinu dirljivo.

U The Coprpori sada rade na tome da se Qbo može sam prepoznati bez da mu se kaže da je to on, ali i da razlikuje svoj odraz u ogledalu od prizora kada ispred njega stane drugi robot.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene