Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanci i njihova tehnologija

Treba li Split ovo nabaviti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yuki taro je automatski robot ralica opremljen GPS-om i fotoaparatom koji još izgleda kao Pikachu!

Kao što je i Europu ove zime iznenadio snijeg i velike mečave tako je i Japan. U sjevernom dijelu Japana ove zime pala je iznenađujuća količina snijega, ali ne toliko iznenađujuća da bi Japance uhvatila nespremnima.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Iako je snijeg blokirao ceste i zatrpao planinska sela Japancima nije palo na pamet koristiti lopatu. Na takva mjesta poslali su Yuki taro.

Yuki robot uzima snijeg na svojoj prednjoj strani, cijedi ga u pravokutne cigle i na leđima izbacuje te cigle. Cigle su predviđene za spremanje kako bi poslužile u ljetnim mjesecima no ciglama su se poslužila i djeca koja su gradila razne iglue.

Yuki na japanskom zanči snijeg, a Taro je često japansko muško ime. Osim što ima simpatično ime, izgleda vrlo slatko. Kao poznati Pokemon Pikachu!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene