Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Albino i kiklop

Ribar ulovio čudovište u utrobi morskog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksičkom ribaru se dogodio ulov kakav se viđa jedanput u životu. Ulovio je ženku morskog psa, a kad ju je rasporio, ostao je zaprepašten.

Ženka morskog psa u utrobi je imala mlado koje je svojim oblikom izrazito neobično. Osim što je albino, imalo je samo jedno oko, poput kiklopa. Stručnjaci smatraju kako se radi o genetskom poremećaju, koji se naziva kiklopija i koja se osim u nekoliko životinjskih vrsta, javlja i kod čovjeka, piše National Geographic.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa

Ženka morskog psa ulovljena je u kalifornijskom zaljevu, a zbunjeni ribar Enrique Lucero León odmah je obavijestio nadležne vlasti o otkriću. Ženka je osim albino-kiklopa u utrobi imala još devetero normalnih fetusa.

Biolozi Galván-Magaña ai njegova kolegica Marcela Bejarano-Álvarez za otkriće su doznali preko Facebooka te su od Leona dobili dopuštenje da neobičnog morskog psa posude kako bi ga istražili.

'Ponizan je osjećaj znati da nismo još sve vidjeli na ovom svijetu', istaknuo je Jim Gelsleichter, biolog koji se bavi proučavanjem morskih pasa i koji je istaknuo kako su morski psi-kiklopi već prije zabilježeni u par navrata, s jednom razlikom - nitko nikad nije jednog ulovio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene