Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred penicilina i DNK

Rendgenska zraka - najvažnije otkriće modernog svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rendgenska zraka odabrana je za najvažnije znanstveno otkriće modernog svijeta, ispred penicilina i DNK, u anketi Muzeja znanosti u Londonu.

Gotovo 50.000 posjetitelja Muzeja znanosti i njegove internetske stranice sudjelovalo je u anketi koju je muzej organizirao povodom svoje 100. obljetnice s namjerom da odredi 10 znanstvenih i tehnoloških ostvarenja koja su najviše utjecala na prošlost i budućnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stop krijumčarima Luka Ploče dobila mobilni rendgen: Za jedan sat može pregledati i skenirati do 30 kontejnera Slika nije dostupna Judejska pustinja Povijesno otkriće u Izraelu: Pronađen 2000 godina star biblijski rukopis

S 9.500 glasova rendgenska zraka zauzela je prvo mjesto ispred druga dva otkrića iz medicinske domene - penicilina i DNK, objavio je muzej. Niže na popisu nalazi se kapsula Apolla 10, motor rakete V2, 'Stephensonova raketa' (jedna od prvih parnih lokomotiva), Pilot ACE (prvo računalo britanske proizvodnje), parni motor i električni telegraf. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene