Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radar otkriva sudar prije nego se dogodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobili opremljeni najnovijom tehnologijom koja upozorava vozače na nadolazeće automobile odozada već postoje, a japanski proizvođač Toyota u petak je objavio da je razvio prvi sustav koji otkriva sudare i prije nego se dogode.

Toyota je u svom priopćenju objavila da je razvila radarsku napravu koja se stavlja u stražnji branik i upozorava na približavanje vozila odozada.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Senzori u prednjim naslonima za glavu upozoravaju na položaj vozačeve i suvozačeve glave i namješta položaj naslona kako bi se smanjila trzajna ozljeda vrata.

Predsjednik Toyote Katsuaki Watanabe je kazao da će sofisticirano računalo poput "ljudskog mozga" biti instalirano u luksuzni model Lexus LS koji će se u Japanu početi prodavati u rujnu i imat će u paketu opreme najnoviju opremu poput alarma koji upozorava na sudar sa stražnjim dijelom vozila.

Još jedan novi sigurnosni sustav koji razvija Toyota upozorava na pješake, osim na vozila i prepreke, kaže se u priopćenju Toyote.

Taj sustav koristi najnoviju stereo-kameru koja prima informacije o trodimenzionalnim predmetima, uz uobičajen radar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene